- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Mesne okruglice u curry umaku
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mesne okruglice u curry umaku.
Kao prvo, ovo nisu obične mesne okruglice. Osim junetine, u sebi sadrže i meso janjetine koje im daje posebno finu aromu. Kao drugo, umak u kojem plivaju nije ništa manje neobičan: u njemu ima i curry praha, kokosovog mlijeka te umaka od soje. Sve to ovo jelo čini delikatesom za ljubitelje egzotične kuhinje, koju niti manje poduzetni ne bi smjeli propustiti.
Mesne okruglice u curry umaku - U našem video receptu saznajte kako pripremiti mesne okruglice u curry umaku. - mljevena junetina, mljevena janjetina, luk, češnjak, temeljac mesne juhe, kokosovo mlijeko, curry (u prahu), čili papričica (mljevene), umak od soje, krušne mrvice, jaje, peršin (sjeckanog), limeta, grožðice, bademi (sjeckani), ulje, sol i papar, U tavu, na vruće ulje dodamo jedan sjeckani luk i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. Zatim dodamo protisnuti češnjak i čim zamiriše, podlijemo mesnim temeljcem. ; Kada temeljac zavrije dodamo kokosovo mlijeko,curry prah, mljeveni čili, umak od soje i kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; U zasebnu zdjelu stavimo mljeveno meso, dodamo preostali luk, krušne mrvice, jaja, sjeckani peršin, naribanu koricu limete, sol, papar i izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Zatim od dobivene smjese dlanovima oblikujemo okruglice, promjera 4 cm i pržimo ih u tavi, na vućem ulju, uz povremeno okretanje, sa svih strana, po prilici 6 minuta. ; Pripremljeni umak prelijemo na tanjure, po njemu poslužimo pržene okruglice i posipamo grožđicama i sjeckanim bademima.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mljevena junetina, 280 g
- mljevena janjetina, 240 g
- luk, 2 glavice
- češnjak, 4 češnja
- temeljac mesne juhe, 400 ml
- kokosovo mlijeko, 160 ml
- curry, 2 žlice u prahu
- čili papričica, 1/2 žličice mljevene
- sojin umak, 1 žlica
- krušne mrvice, 4 žlice
- jaja, 2
- peršin, 2 žlice sjeckanog
- limeta, 1
- grožđice, 1 žlica
- bademi, 1 žlica sjeckani
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavu, na vruće ulje dodamo jedan sjeckani luk i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. Zatim dodamo protisnuti češnjak i čim zamiriše, podlijemo mesnim temeljcem.
- Kada temeljac zavrije dodamo kokosovo mlijeko,curry prah, mljeveni čili, umak od soje i kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.
- U zasebnu zdjelu stavimo mljeveno meso, dodamo preostali luk, krušne mrvice, jaja, sjeckani peršin, naribanu koricu limete, sol, papar i izmiješamo u jednoličnu smjesu.
- Zatim od dobivene smjese dlanovima oblikujemo okruglice, promjera 4 cm i pržimo ih u tavi, na vućem ulju, uz povremeno okretanje, sa svih strana, po prilici 6 minuta.
- Pripremljeni umak prelijemo na tanjure, po njemu poslužimo pržene okruglice i posipamo grožđicama i sjeckanim bademima.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |