Musaka od kiselog kupusa

  • 75 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Musaka od kiselog kupusa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti musaku od kiselog kupusa.

Ako nemate volju pripremati originalnu musaku, za koju stvarno trebate imati strpljenja i vremena, onda biste svakako mogli probati ovu verziju tog poznatog jela. Kiseli kupus, meso, riža -- moglo bi se reći da pomalo podsjeća na veliku, razvaljanu sarmu! Osim toga, već i ptice na grani znaju koliko je kiseli kupus zdrav i prepun vitamina!

Musaka od kiselog kupusa - U našem video receptu saznajte kako pripremiti musaku od kiselog kupusa. - junetina, svinjetina, luk, slanina, kiseli kupus, riža, koncentrat rajčice, lovorov list, mlijeko, temeljac mesne juhe, jaje, ulje, sol i papar, U tavi, na vrućem ulju, pržimo luk i sjeckanu slaninu dok luk ne omekša. Zatim dodamo mljevenu junetinu i svinjetinu i dalje pržimo stalno miješajući dok meso ne postane zrnasto i ne ispari sva tekućina. ; Potom dodamo opranu rižu, kratko pirjamo, te sve zajedno začinimo, solju, paprom, koncentratom rajčice i lovorovim listom. ; Na dno vatrostalne posude stavimo polovicu kiselog kupusa, narezanog na rezance, rasporedimo ga, prekrijemo mljevenim mesom i preostalim narezanim kupusom. ; U zdjeli pomiješamo mlijeko, jaja i mesni temeljac, te dobivenom smjesom prelijemo musaku.; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 180°C, po prilici 40-ak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U tavi, na vrućem ulju, pržimo luk i sjeckanu slaninu dok luk ne omekša. Zatim dodamo mljevenu junetinu i svinjetinu i dalje pržimo stalno miješajući dok meso ne postane zrnasto i ne ispari sva tekućina.
  2. Potom dodamo opranu rižu, kratko pirjamo, te sve zajedno začinimo, solju, paprom, koncentratom rajčice i lovorovim listom.
  3. Na dno vatrostalne posude stavimo polovicu kiselog kupusa, narezanog na rezance, rasporedimo ga, prekrijemo mljevenim mesom i preostalim narezanim kupusom.
  4. U zdjeli pomiješamo mlijeko, jaja i mesni temeljac, te dobivenom smjesom prelijemo musaku.
  5. Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 180°C, po prilici 40-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 45
Rating: 4.2
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:75minuta

Najnovije zanimljivosti: