- Almo Čatlak
- 15 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Začinjena palenta
Saznajte kako pripremiti začinjenu palentu u našem video receptu.
Još jedan brz i jednostavan recept porijeklom iz Like, začinjena palenta je idealna za osobe koje se ne boje malo masnije hrane. Kiseli kupus, prepržena slanina, svinjska mast i palenta - vrlo jednostavno i izvanredno zasitno!
Začinjena palenta - Saznajte kako pripremiti začinjenu palentu u našem video receptu. - kiseli kupus, palenta, maslac, svinjska mast, slanina, luk, sol, U vreloj i posoljenoj vodi rastopimo maslac, dodamo palentu i kuhamo po uputama na pakiranju. ; Gotovu palentu premjestimo u zdjelu za posluživanje i posipamo narezanim kiselim kupusom. ; U tavi, na vrućoj masti, ispržimo luk i slaninu, narezane na trakice, prelijemo preko palente i kiselog kupusa, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kiseli kupus, 500 g
- palenta, 300 g
- maslac, 30 g
- svinjska mast, 80 g
- slanina, 100 g
- luk, 1 glavica
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U vreloj i posoljenoj vodi rastopimo maslac, dodamo palentu i kuhamo po uputama na pakiranju.
- Gotovu palentu premjestimo u zdjelu za posluživanje i posipamo narezanim kiselim kupusom.
- U tavi, na vrućoj masti, ispržimo luk i slaninu, narezane na trakice, prelijemo preko palente i kiselog kupusa, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:15minuta |