- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Bakalar s umakom od slanutka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti bakalar s umakom od slanutka.
Slanutak i bakalar iznenađujuće dobro pašu jedno uz drugo, tako da ovo jelo čak ne bismo nazvali niti "neuobičajenim". Dapače, sklad okusa je potpun i nenametljiv. K tome, izgled ovog jela je vrlo atraktivan, pa je prigodno za blagdane i razne svečane prilike.
Bakalar s umakom od slanutka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti bakalar s umakom od slanutka. - riba bakalar (filea), slanutak (iz konzerve), bijelo vino, češnjak, sir mascarpone, čili papričica (mljevene), maslac, maslinovo ulje, sol, bijeli papar, U posudu s debelim dnom stavimo slanutak, ulijemo bijelo vino, dodamo na listiće narezan češnjak, malo maslinovog ulja i toliko vode da prekrije sastojke, posolimo, kuhamo 5-6 minuta i maknemo s vatre. ; Žlicu slanutka odvojimo u zdjelicu, a ostatak, zajedno s tekućinom od kuhanja, premjestimo u multipraktik i usitnimo. ; Zatim dodamo sir mascarpone, mljevenu čili papričicu, bijeli papar, malo maslinovog ulja i izmiksamo. ; U tavi, na vrućem maslacu, pržimo filete bakalara sa svake strane 3-4 minute (tijekom prženja solimo s obje strane). ; Prije kraja prženja na tanjurima napravimo posteljice od umaka od slanutka, ukrasimo cijelim kuhanim slanutkom i na umak posložimo filete bakalara.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bakalar, 600 g filea
- slanutak, 250 g iz konzerve
- bijelo vino, 100 ml
- češnjak, 2 režnja
- sir mascarpone, 80 g
- čili papričica, 1/2 žličice mljevene
- maslac, 20 g
- maslinovo ulje
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U posudu s debelim dnom stavimo slanutak, ulijemo bijelo vino, dodamo na listiće narezan češnjak, malo maslinovog ulja i toliko vode da prekrije sastojke, posolimo, kuhamo 5-6 minuta i maknemo s vatre.
- Žlicu slanutka odvojimo u zdjelicu, a ostatak, zajedno s tekućinom od kuhanja, premjestimo u multipraktik i usitnimo.
- Zatim dodamo sir mascarpone, mljevenu čili papričicu, bijeli papar, malo maslinovog ulja i izmiksamo.
- U tavi, na vrućem maslacu, pržimo filete bakalara sa svake strane 3-4 minute (tijekom prženja solimo s obje strane).
- Prije kraja prženja na tanjurima napravimo posteljice od umaka od slanutka, ukrasimo cijelim kuhanim slanutkom i na umak posložimo filete bakalara.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |