- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Kanapei s telećim medaljonima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kanapee s telećim medaljonima.
Ako za svoju zakusku pripremate kanapee, zašto ne biste probali napraviti i ovu, malo zasitniju varijantu? Umjesto salame ili sira, nadjeveni su pečenim telećim medaljonima te umakom od majoneze, sira mascarpone i sjeckane salate. Stvarno su izdašni, pa zato pripazite da gostima ostane mjesta i za glavno jelo!
Kanapei s telećim medaljonima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kanapee s telećim medaljonima. - teleći medaljoni (ukupno 400g), majoneza, sir mascarpone, šećer u prahu, limun, zelena salata, tost, mandarina, ulje, sol, bijeli papar, U zdjelu stavimo majonezu, dodamo sir mascarpone, šećer u prahu, sok polovice limuna i dobro izmiješamo. ; Zatim u umak umiješamo zelenu salatu, narezanu na tanke trakice i stavimo na stranu. ; Okruglim modelom za kekse, promjera približno 5 cm, iz tosta istisnemo talire i ispržimo ih u tavi bez masnoće s obje strane. ; Meso operemo, osušimo i narežemo na medaljone debljine jednog centimetra. ; Zatim medaljone začinimo solju i paprom te ih u tavi, na vrućem ulju, pržimo s obje strane po tri minuta. ; Gotove medaljone izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; Pržene talire namažemo pripremljenim umakom sa salatom, na svaki položimo po jedan teleći medaljon, ukrasimo očišćenom kriškom mandarine i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- teleći medaljoni, 8 ukupno 400g
- majoneza, 2 žlice
- sir mascarpone, 3 žlice
- šećer u prahu, 1/2 žličice
- limun, 1
- zelena salata, 6 listova
- tost, 8 kriški
- mandarina, 1
- ulje
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu stavimo majonezu, dodamo sir mascarpone, šećer u prahu, sok polovice limuna i dobro izmiješamo.
- Zatim u umak umiješamo zelenu salatu, narezanu na tanke trakice i stavimo na stranu.
- Okruglim modelom za kekse, promjera približno 5 cm, iz tosta istisnemo talire i ispržimo ih u tavi bez masnoće s obje strane.
- Meso operemo, osušimo i narežemo na medaljone debljine jednog centimetra.
- Zatim medaljone začinimo solju i paprom te ih u tavi, na vrućem ulju, pržimo s obje strane po tri minuta.
- Gotove medaljone izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
- Pržene talire namažemo pripremljenim umakom sa salatom, na svaki položimo po jedan teleći medaljon, ukrasimo očišćenom kriškom mandarine i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |