- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Vinogradarski puževi na burgundski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti vinogradarske puževe na burgundski način.
Ako vam se pri pomisli na jedenje puževa okreće želudac, imajte na umu da se oni kao hrana koriste još od doba Rimskog Carstva. Svakako nisu podjednako popularni u svim zemljama svijeta, no Francuzi i mnogi drugi Europljani ih jednostavno obožavaju. Ovaj jednostavan način pripreme puževa dobra je početna točka za sve one koji su hrabro kročili na put pužojedstva. (ovu posljednju riječ smo sada izmislili, ali nije ni tako strašna, zar ne?)
Vinogradarski puževi na burgundski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti vinogradarske puževe na burgundski način. - vinogradarski puž (iz konzerve), maslac, češnjak, luk, peršin (sjeckanog), tost, sol i papar, U zdjelicu stavimo omekšali maslac, dodamo protisnuti češnjak, sjeckani luk, peršin, sol, bijeli papar i izmiješamo sastojke. ; U vatrostalnu posudu za puževe, stavimo puževe iz konzerve i svakog prekrijemo komadićima začinjenog maslaca. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, pod gril, dok maslac ne zavrije, po prilici, 10 minuta. ; Gotove puževe izvadimo iz pećnice, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo uz prepečeni tost.; -
Upute po koracima:
- U zdjelicu stavimo omekšali maslac, dodamo protisnuti češnjak, sjeckani luk, peršin, sol, bijeli papar i izmiješamo sastojke.
- U vatrostalnu posudu za puževe, stavimo puževe iz konzerve i svakog prekrijemo komadićima začinjenog maslaca.
- Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, pod gril, dok maslac ne zavrije, po prilici, 10 minuta.
- Gotove puževe izvadimo iz pećnice, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo uz prepečeni tost.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |