- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Jägertee
Saznajte kako pripremiti jägertee u našem video receptu.
Ovaj tradicionalni austrijski vruć napitak od crnog čaja, ruma i voćne rakije, zagrijao bi i santu leda. Idealan je za hladne zimske dane i noći na skijalištima. Pri kušanju ili konzumiranju, svakako pričekajte s bilo kakvim zimskim sportovima i sličnim aktivnostima, radije uživajte negdje u sigurnosti toplog planinarskog doma i dobrog društva.
Jägertee - Saznajte kako pripremiti jägertee u našem video receptu. - čaj (crnog), šećer, cimet, klinčić, crno vino, rum, rakija (voćne), U lonac stavimo šećer, ulijemo 100 ml vode i na srednje jakoj vatri zakuhamo šećerni sirup, te ostavimo da se karamelizira. ; Kada dobijemo željenu boju karamela, dodamo vrući crni čaj, koricu cimeta, klinčiće i pričekamo da se karamel rastopi.; Zatim ulijemo crno vino i prije nego što zavri, maknemo s vatre, umiješamo rum i voćnu rakiju, prelijemo u prikladne šalice i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- U lonac stavimo šećer, ulijemo 100 ml vode i na srednje jakoj vatri zakuhamo šećerni sirup, te ostavimo da se karamelizira.
- Kada dobijemo željenu boju karamela, dodamo vrući crni čaj, koricu cimeta, klinčiće i pričekamo da se karamel rastopi.
- Zatim ulijemo crno vino i prije nego što zavri, maknemo s vatre, umiješamo rum i voćnu rakiju, prelijemo u prikladne šalice i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |