- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Kaiserschmarrn - Carski drobljenac
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kaiserschmarrn - carski drobljenac.
Carski drobljenac? Pa je li to samo jedna debela izlomljena palačinka? Nikako. Ime ovog jednostavnog austrijskog jela je Kaiserschmarrn, a koliko se razlikuje od palačinke saznati ćete samo ako ga probate. Nikako ne štedite na preljevu i šećeru u prahu!
Kaiserschmarrn - Carski drobljenac - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kaiserschmarrn - carski drobljenac. - jaje, grožðice, rum, mlijeko, šećer, vanilin šećer, brašno, maslac, bademi (u listićima), sol, šećer u prahu, U zdjelicu stavimo grožđice, prelijemo rumom i ostavimo da se moče pola sata. ; U dvije zasebne zdjele odvojimo žutanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg, a u zdjelu sa žutanjcima ulijemo mlijeko, dodamo šećer, vanilin šećer, prstohvat soli, te dobro izmiješamo pjenjačom ili ručnim mikserom. ; Zatim, uz stalno miješanje, postepeno dodajemo brašno dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. Potom u smjesu, nježno umiješamo, snijeg od bjelanjaka. ; U tavu, na rastopljeni maslac, dodamo ocijeđene grožđice, smjesu za drobljenac, posipamo listićima badema, te ostavimo da se smjesa zapeče s donje strane. ; Zatim pomoću dvije kuhače okrenemo smjesu, usitnimo je i pečemo, povremeno miješajući, do zlatno žute boje. ; Gotov drobljenac poslužimo na tanjure i izdašno posipamo šećerom u prahu. ; Uz carski drobljenac izvrsno prija džem od šljiva, razni gusti kompoti i slično.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jaja, 6
- grožđice, 50 g
- rum, 30 ml
- mlijeko, 500 ml
- šećer, 30 g
- vanilin šećer, 1 vrećica
- brašno, 300 g
- maslac, 50 g
- bademi, 1 žlica u listićima
- sol
- šećer u prahu
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelicu stavimo grožđice, prelijemo rumom i ostavimo da se moče pola sata.
- U dvije zasebne zdjele odvojimo žutanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg, a u zdjelu sa žutanjcima ulijemo mlijeko, dodamo šećer, vanilin šećer, prstohvat soli, te dobro izmiješamo pjenjačom ili ručnim mikserom.
- Zatim, uz stalno miješanje, postepeno dodajemo brašno dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. Potom u smjesu, nježno umiješamo, snijeg od bjelanjaka.
- U tavu, na rastopljeni maslac, dodamo ocijeđene grožđice, smjesu za drobljenac, posipamo listićima badema, te ostavimo da se smjesa zapeče s donje strane.
- Zatim pomoću dvije kuhače okrenemo smjesu, usitnimo je i pečemo, povremeno miješajući, do zlatno žute boje.
- Gotov drobljenac poslužimo na tanjure i izdašno posipamo šećerom u prahu.
- Uz carski drobljenac izvrsno prija džem od šljiva, razni gusti kompoti i slično.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |