- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Flädlesuppe - juha s rezancima od palačinki
U našem video receptu saznajte kako pripremiti flädlesuppe - juhu s rezancima od palačinki
U Njemačkoj "flädlesuppe", u Austriji "frittatensuppe", u Italiji "consomme celestina"... Svi ti nazivi znače samo jedno; ukusna bistra juha s rezancima od palačinke. Ako ste bili na skijanju u alpskim zemljama, lako je moguće da ste ju već probali. Ako ne, svakako bi trebali - priprema je brza i jednostavna.
Flädlesuppe - juha s rezancima od palačinki - U našem video receptu saznajte kako pripremiti flädlesuppe - juhu s rezancima od palačinki - jaje, maslac, mlijeko, brašno, peršin (sjeckani), povrtna juha iz kocke, muškatni oraščić, ulje, sol, U zdjelu razbijemo jaja, dodamo otopljeni maslac, mlijeko, brašno, prstohvat muškatnog oraščića, sjeckani peršin, prstohvat soli, te sve zajedno izmiješamo u rijetko i glatko tijesto. ; U tavi, na nekoliko kapi vrućeg ulja, ispečemo tanke palačinke. ; Gotove palačinke ostavimo da se ohlade, te jednu po jednu savijemo i narežemo na rezance. ; Rezance palačinki rasporedimo u tanjure, prelijemo vrelom povrtnom juhom i posipamo sjeckanim peršinom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jaja, 3
- maslac, 40 g
- mlijeko, 200 ml
- brašno, 80 g
- peršin, 1 žličica sjeckani
- povrtna juha iz kocke, 1 l
- muškatni oraščić
- ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu razbijemo jaja, dodamo otopljeni maslac, mlijeko, brašno, prstohvat muškatnog oraščića, sjeckani peršin, prstohvat soli, te sve zajedno izmiješamo u rijetko i glatko tijesto.
- U tavi, na nekoliko kapi vrućeg ulja, ispečemo tanke palačinke.
- Gotove palačinke ostavimo da se ohlade, te jednu po jednu savijemo i narežemo na rezance.
- Rezance palačinki rasporedimo u tanjure, prelijemo vrelom povrtnom juhom i posipamo sjeckanim peršinom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |