- Almo Čatlak
- 75 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
        Semelknedli - knedli od žemlji    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti semelknedle - knedle od žemlji.    
        Ovaj recept za knedle od žemljica omogućit će vam da jednostavno napravite osnovnu verziju tog jela, te ga kasnije kombinirate sa umakom po želji.
Semelknedli - knedli od žemlji - U našem video receptu saznajte kako pripremiti semelknedle - knedle od žemlji. - žemlja ((starih dva dana)), jaje, mlijeko, maslac, ljutika, češnjak, peršin (sjeckani), muškatni oraščić, povrtna kocka, krušne mrvice, sol i papar, prilog (umak od gljiva), Žemlje narežemo na kockice, stavimo u zdjelu i posolimo. ; U zasebnoj zdjeli razbijemo jaja, ulijemo mlijeko, promiješamo, prelijemo po kockicama žemlji, rukom izmiješamo sastojke, malo utisnemo i ostavimo pola sata da se moče. ; U tavi, na rastopljeni maslac, dodamo sjeckanu ljutiku, malo posolimo i na slaboj vatri pržimo dok ne omekša. ; Zatim dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin i čim češnjak zamiriše, maknemo s vatre i prelijemo preko natopljenih žemlji.; Naribamo muškatni oraščić, dodamo malo papra, izmiješamo sastojke te rukama nježno umijesimo tijesto (ne gnječimo, a ukoliko se smjesa lijepi, umijesimo malo krušnih mrvica). Tako pripremljenu smjesu ostavimo 15-ak minuta da odstoji. ; Zatim vlažnim rukama oblikujemo knedle, uvaljamo ih u krušne mrvice i stavljamo u vreli povrtni temeljac, te kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.; -
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - žemlja, 400 g (starih dva dana)
- jaja, 3
- mlijeko, 200 ml
- maslac, 20 g
- ljutika, 2 glavice
- češnjak, 1 češanj
- peršin, 1 žlica sjeckani
- muškatni oraščić, 1 prstohvat
- povrtna kocka, 1
- krušne mrvice
- sol i papar
- prilog umak od gljiva
| 
        
    Odaberite broj porcija:
     
        Potrebni Sastojci:     
 | 
        Upute po koracima:    
                - Žemlje narežemo na kockice, stavimo u zdjelu i posolimo.
- U zasebnoj zdjeli razbijemo jaja, ulijemo mlijeko, promiješamo, prelijemo po kockicama žemlji, rukom izmiješamo sastojke, malo utisnemo i ostavimo pola sata da se moče.
- U tavi, na rastopljeni maslac, dodamo sjeckanu ljutiku, malo posolimo i na slaboj vatri pržimo dok ne omekša.
- Zatim dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin i čim češnjak zamiriše, maknemo s vatre i prelijemo preko natopljenih žemlji.
- Naribamo muškatni oraščić, dodamo malo papra, izmiješamo sastojke te rukama nježno umijesimo tijesto (ne gnječimo, a ukoliko se smjesa lijepi, umijesimo malo krušnih mrvica). Tako pripremljenu smjesu ostavimo 15-ak minuta da odstoji.
- Zatim vlažnim rukama oblikujemo knedle, uvaljamo ih u krušne mrvice i stavljamo u vreli povrtni temeljac, te kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                |  | 
| Vrijeme pripreme:75minuta | 

 
    







 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    





