- Almo Čatlak
- 80 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Juha s jetrenim knedlima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu s jetrenim knedlima.
Kada vam nije žao potrošenog vremena i želite pripremiti pravi domaći ručak za svoje najmilije, razmislite da u njega uvrstite i ovu juhu. Možete ju pripremiti s juhom iz kocke, ali svakako će biti još i ukusnija ako knedle poslužite s pravom goveđom juhom.
Juha s jetrenim knedlima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu s jetrenim knedlima. - žemlja ((starih dva dana)), jaje, mlijeko, maslac, luk, češnjak, peršin (sjeckani), teleća jetrica, mažuran, mesna kocka (goveđa), vlasac (sjeckani), krušne mrvice, sol i papar, Žemlje narežemo na kockice, stavimo u zdjelu i posolimo. ; U zasebnoj zdjeli razbijemo jaja, dodamo mlijeko, promiješamo, prelijemo po kockicama žemlji, rukom izmiješamo sastojke, malo utisnemo i ostavimo pola sata da se moče. ; U tavu, na rastopljeni maslac, dodamo sjeckani luk, malo posolimo, te pržimo na slaboj vatri dok ne omekša. ; Zatim dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin, malo popaprimo, i čim češnjak zamiriše maknemo s vatre, ostavimo da se malo ohladi i prelijemo preko natopljenih žemlji. ; Potom dodamo sjeckana jetrica i mažuran, izmiješamo sastojke, te rukama nježno umijesimo tijesto (ne gnječimo, a ukoliko se smjesa lijepi, umijesimo malo krušnih mrvica). ; Tako pripremljenu smjesu ostavimo 15-ak minuta da odstoji. ; Zatim vlažnim rukama oblikujemo knedle, stavimo ih u vrelu juhu od kocke i kuhamo na laganoj vatri, 20-ak minuta. ; Kuhane knedle zajedno s juhom poslužimo u dubokim tanjurima i posipamo sjeckanim vlascem.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- žemlja, 200 g (starih dva dana)
- jaja, 2
- mlijeko, 80 ml
- maslac, 20 g
- luk, 1/2 glavice
- češnjak, 1 - 2 češnja
- peršin, 1 žlica sjeckani
- teleća jetrica, 130 g
- mažuran, 1/2 žličice
- mesna kocka, 2 goveđa
- vlasac, 1 žlica sjeckani
- krušne mrvice
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Žemlje narežemo na kockice, stavimo u zdjelu i posolimo.
- U zasebnoj zdjeli razbijemo jaja, dodamo mlijeko, promiješamo, prelijemo po kockicama žemlji, rukom izmiješamo sastojke, malo utisnemo i ostavimo pola sata da se moče.
- U tavu, na rastopljeni maslac, dodamo sjeckani luk, malo posolimo, te pržimo na slaboj vatri dok ne omekša.
- Zatim dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin, malo popaprimo, i čim češnjak zamiriše maknemo s vatre, ostavimo da se malo ohladi i prelijemo preko natopljenih žemlji.
- Potom dodamo sjeckana jetrica i mažuran, izmiješamo sastojke, te rukama nježno umijesimo tijesto (ne gnječimo, a ukoliko se smjesa lijepi, umijesimo malo krušnih mrvica).
- Tako pripremljenu smjesu ostavimo 15-ak minuta da odstoji.
- Zatim vlažnim rukama oblikujemo knedle, stavimo ih u vrelu juhu od kocke i kuhamo na laganoj vatri, 20-ak minuta.
- Kuhane knedle zajedno s juhom poslužimo u dubokim tanjurima i posipamo sjeckanim vlascem.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:80minuta |