- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Pikantni pire od batata
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantni pire od batata.
Batate nazivamo još i slatkim krumpirima, iako oni tehnički ne spadaju u porodicu krumpira. A baš ta njihova slatkoća izvrsno ublažuje ljutinu čili papričica, pa se ne morate bojati da će jelo biti prepikantno. Baš naprotiv, ovaj pire prikladan je i za ljude koji ne podnose ljutu hranu!
Pikantni pire od batata - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantni pire od batata. - batati, maslac, muškatni oraščić, čili papričica, kečap (ljuti), mladi luk, sol, Batate ogulimo, operemo, narežemo na kocke i kuhamo na pari 15-ak minuta. ; Kuhanom batatu dodamo maslac, žličicu soli, malo naribanog muškatnog oraščića i sve zajedno ugrubo ispasiramo. ; Pire od batata je gotov, a obogatiti ćemo ga ljutinom čilija koju batate izvrsno podnose. ; Ukiseljenu čili papričicu prerežemo napola, odstranimo koštice te pažljivo odvojimo meso od kožice. Sitno ga nasjeckamo i dodamo u pire. ; Također dodamo i ljuti kečap te par kapi tabasco umaka. Sve zajedno nježno izmiješamo. ; Pire poslužimo u zdjelu i posipamo tankim kolutićima mladog luka.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- batat, 1.2 kg
- maslac, 60 g
- muškatni oraščić, 2 prstohvata
- čili papričica, 3 - 4
- kečap, 1 žlica ljuti
- mladi luk, 1
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Batate ogulimo, operemo, narežemo na kocke i kuhamo na pari 15-ak minuta.
- Kuhanom batatu dodamo maslac, žličicu soli, malo naribanog muškatnog oraščića i sve zajedno ugrubo ispasiramo.
- Pire od batata je gotov, a obogatiti ćemo ga ljutinom čilija koju batate izvrsno podnose.
- Ukiseljenu čili papričicu prerežemo napola, odstranimo koštice te pažljivo odvojimo meso od kožice. Sitno ga nasjeckamo i dodamo u pire.
- Također dodamo i ljuti kečap te par kapi tabasco umaka. Sve zajedno nježno izmiješamo.
- Pire poslužimo u zdjelu i posipamo tankim kolutićima mladog luka.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |