- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Salata s piletinom i narančom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu s piletinom i narančom.
Ova salata od piletine, naranče i listova zelene salate, s pikantnim umakom, pravo je rješenje za sve one koji vole ukusnu i zdravu hranu.
Salata s piletinom i narančom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu s piletinom i narančom. - pileći file, naranča, limun, limeta, med, češnjak, tabasco, sezam, zelena salata, ulje, sol i papar, Jednu naranču ogulimo, očistimo od bijele kožice i narežemo na tanke kolutove. ; U zdjelu iscijedimo drugu naranču, limun, limetu, dodamo med, protisnuti češnjak, ljuti umak (tabasco), sol, papar i izmiješamo sastojke. ; Piletinu narežemo na trakice, stavimo u marinadu, izmiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak da odstoji najmanje jedan sat (tijekom mariniranja meso povremeno okrećemo). ; Zatim meso ocijedimo i kratko ispržimo u vrućoj tavi na malo masnoće. ; Prženo meso odložimo na toplo mjesto, a u masnoću od pečenja ulijemo marinadu, dodamo sjemenke sezama, te kuhamo na laganoj vatri, uz povremeno miješanje, dok umak ne zgusne. ; Za to vrijeme na tanjure posložimo listove zelene salate. ; Zatim u umak vratimo meso, promiješamo, te zajedno sa kolutovima naranče posložimo po salati.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileći file, 500 g
- naranča, 2
- limun, 1
- limeta, 1
- med, 2 žlice
- češnjak, 2 češnja
- tabasco, 5 - 6 kapi
- sezam, 1 žlica
- zelena salata, 1 glavica
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Jednu naranču ogulimo, očistimo od bijele kožice i narežemo na tanke kolutove.
- U zdjelu iscijedimo drugu naranču, limun, limetu, dodamo med, protisnuti češnjak, ljuti umak (tabasco), sol, papar i izmiješamo sastojke.
- Piletinu narežemo na trakice, stavimo u marinadu, izmiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak da odstoji najmanje jedan sat (tijekom mariniranja meso povremeno okrećemo).
- Zatim meso ocijedimo i kratko ispržimo u vrućoj tavi na malo masnoće.
- Prženo meso odložimo na toplo mjesto, a u masnoću od pečenja ulijemo marinadu, dodamo sjemenke sezama, te kuhamo na laganoj vatri, uz povremeno miješanje, dok umak ne zgusne.
- Za to vrijeme na tanjure posložimo listove zelene salate.
- Zatim u umak vratimo meso, promiješamo, te zajedno sa kolutovima naranče posložimo po salati.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |