- Almo Čatlak
 - 30 min
 - 4 porcije
 - Srednje kalorično
 - Jednostavna priprema
 - Jelo sadrži meso
 
        Piccata od puretine    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti piccatu od puretine.    
        Svima nam je poznat naravni odrezak. Ali naravni odrezak od puretine u osvježavajućem, kiselkastom umaku je ugodno iznenađenje.
Piccata od puretine - U našem video receptu saznajte kako pripremiti piccatu od puretine. - pureći file, brašno, luk, bijelo vino, limun, kapare, maslac, riža, ulje, sol i papar, Na radnu površinu (dasku), položimo komad (po prilici 40 cm) prozirne kuhinjske folije. Na jednu polovicu folije stavimo odrezak, prekrijemo ga slobodnim djelom folije i nježno istučemo batom za meso. ; Zatim odreske posolimo, popaprimo i uvaljamo u brašno. ; U tavi, na vrućem ulju, pržimo odreske sa svake strane, po prilici tri minute. Zatim odreske izvadimo iz tave i odložimo na toplo mjesto. ; Na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo dok ne omekša. Zatim ulijemo bijelo vino, sok polovice limuna i na laganoj vatri pričekamo da provrije. ; Potom dodamo kapare i maslac, po potrebi začinimo paprom i polagano miješajući zgusnemo umak. ; Pržene odreske položimo na tanjure, prelijemo pripremljenim umakom i uz njih poslužimo rižu koju smo skuhali u posoljenoj vodi.; -
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - pureći file, 500 g
 - brašno, 100 g
 - luk, 1 glavica
 - bijelo vino, 200 ml
 - limun, 1/2
 - kapare, 1 žlica
 - maslac, 50 g
 - riža, 250 g
 - ulje
 - sol i papar
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - Na radnu površinu (dasku), položimo komad (po prilici 40 cm) prozirne kuhinjske folije. Na jednu polovicu folije stavimo odrezak, prekrijemo ga slobodnim djelom folije i nježno istučemo batom za meso.
 - Zatim odreske posolimo, popaprimo i uvaljamo u brašno.
 - U tavi, na vrućem ulju, pržimo odreske sa svake strane, po prilici tri minute. Zatim odreske izvadimo iz tave i odložimo na toplo mjesto.
 - Na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo dok ne omekša. Zatim ulijemo bijelo vino, sok polovice limuna i na laganoj vatri pričekamo da provrije.
 - Potom dodamo kapare i maslac, po potrebi začinimo paprom i polagano miješajući zgusnemo umak.
 - Pržene odreske položimo na tanjure, prelijemo pripremljenim umakom i uz njih poslužimo rižu koju smo skuhali u posoljenoj vodi.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:30minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





