- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Fileti skuše s blitvom i krumpirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete skuše s blitvom i krumpirom.
Papa se skuša, vino se kuša i puna je buša.
Fileti skuše s blitvom i krumpirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete skuše s blitvom i krumpirom. - riba skuša, blitva, krumpir, češnjak, brašno, ulje, maslinovo ulje, sol i papar, Skuše očistimo od škrga i iznutrica, dobro operemo i osušimo kuhinjskom krpom. ; Oko stražnjeg djela glave načinimo rez, te od glave prema repu, uz rebra, nožem skidamo file u jednom komadu uz jednu stranu kralježnice. ; Zatim ribu okrenemo i ponovimo prvi korak kako bismo skinuli i drugi file. ; Blitvu i krumpir očistimo i operemo. Krumpir narežemo na kocke i stavimo kuhati u posoljenu hladnu vodu. ; Nakon 15-ak minuta dodamo blitvu, na listiće narezan češnjak, malo maslinovog ulja i sve zajedno kuhamo još 5-7 minuta. ; Za to vrijeme, filete ribe začinimo solju i paprom, uvaljamo u brašno (višak brašna otresemo), te prvo mesnom stranom prema dolje, pržimo u tavi na malo vrućeg ulja. ; Filete skuše pržimo sa svake strane dvije, tri minute. ; Gotove filete ocijedimo i poslužimo na tanjure s kuhanom blitvom i krumpirom.; -
Upute po koracima:
- Skuše očistimo od škrga i iznutrica, dobro operemo i osušimo kuhinjskom krpom.
- Oko stražnjeg djela glave načinimo rez, te od glave prema repu, uz rebra, nožem skidamo file u jednom komadu uz jednu stranu kralježnice.
- Zatim ribu okrenemo i ponovimo prvi korak kako bismo skinuli i drugi file.
- Blitvu i krumpir očistimo i operemo. Krumpir narežemo na kocke i stavimo kuhati u posoljenu hladnu vodu.
- Nakon 15-ak minuta dodamo blitvu, na listiće narezan češnjak, malo maslinovog ulja i sve zajedno kuhamo još 5-7 minuta.
- Za to vrijeme, filete ribe začinimo solju i paprom, uvaljamo u brašno (višak brašna otresemo), te prvo mesnom stranom prema dolje, pržimo u tavi na malo vrućeg ulja.
- Filete skuše pržimo sa svake strane dvije, tri minute.
- Gotove filete ocijedimo i poslužimo na tanjure s kuhanom blitvom i krumpirom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |