- Almo Čatlak
 - 30 min
 - 4 porcije
 - Srednje kalorično
 - Zahtjevna priprema
 - Sadrži jaja i mlijeko
 
        Poširana jaja na orijentalni način    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti poširana jaja na orijentalni način.    
        Poširana jaja? Na orijentalni način? Kako? Prestanimo ponavljati glupa pitanja, pogledajmo pripremu i prionimo na posao.
Poširana jaja na orijentalni način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti poširana jaja na orijentalni način. - ocat, lovorov list, klinčić, papar (u zrnu), jaje (8 jaja), jogurt, češnjak, sok od limuna, čili papričica (mljevene), maslac, ljuta mljevena paprika, sol, bijeli papar, šećer, U lonac ulijemo litru vode, dodamo ocat, žličicu šećera, lovorov list, klinčiće, papar u zrnu, ostavimo da kuha (ne vrije) na laganoj vatri, a nakon 10 minuta iz tekućine odstranimo sve začine. ; U zasebne zdjelice razbijemo cijela jaja, a zatim ih polako jedno po jedno izlijemo (u smjeru kazaljke na satu) u vruću aromatiziranu vodu, poklopimo, ugasimo vatru i ostavimo po prilici 6 minuta. ; Za to vrijeme u zasebnu zdjelicu ulijemo jogurt, dodamo protisnuti češnjak, sok od limuna, žličicu šećera, ½ žličice mljevenog čilija, začinimo solju i bijelim paprom, te izmiješamo sastojke. ; Gotov umak rasporedimo na tanjure i preko njega složimo poširana jaja. ; U tavi rastopimo maslac, umiješamo mljevenu crvenu papriku, maknemo s vatre i prelijemo umak i jaja.; -
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - ocat, 15 ml
 - lovorov list, 1
 - klinčić, 1/2 žličice
 - papar, 1/2 žličice u zrnu
 - jaja, 8 8 jaja
 - jogurt, 150 g
 - češnjak, 2 režnja
 - sok od limuna, 2 žlice
 - čili papričica, 1/2 žličice mljevene
 - maslac, 20 g
 - ljuta mljevena paprika, 1 žličica
 - sol
 - bijeli papar
 - šećer
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - U lonac ulijemo litru vode, dodamo ocat, žličicu šećera, lovorov list, klinčiće, papar u zrnu, ostavimo da kuha (ne vrije) na laganoj vatri, a nakon 10 minuta iz tekućine odstranimo sve začine.
 - U zasebne zdjelice razbijemo cijela jaja, a zatim ih polako jedno po jedno izlijemo (u smjeru kazaljke na satu) u vruću aromatiziranu vodu, poklopimo, ugasimo vatru i ostavimo po prilici 6 minuta.
 - Za to vrijeme u zasebnu zdjelicu ulijemo jogurt, dodamo protisnuti češnjak, sok od limuna, žličicu šećera, ½ žličice mljevenog čilija, začinimo solju i bijelim paprom, te izmiješamo sastojke.
 - Gotov umak rasporedimo na tanjure i preko njega složimo poširana jaja.
 - U tavi rastopimo maslac, umiješamo mljevenu crvenu papriku, maknemo s vatre i prelijemo umak i jaja.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:30minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





