- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Punjena pohana jaja
U našem video receptu saznajte kako pripremiti punjena pohana jaja.
Još jedno ukusno i maštovito jelo iz naše gastronomske radionice (kuhinje). Vrlo neobična priprema jedne obične namirnice. Vrijedi pogledati.
Punjena pohana jaja - U našem video receptu saznajte kako pripremiti punjena pohana jaja. - jaje, šunka (kuhane), peršin (sjeckani), hren (iz staklenke), ulje, sol, bijeli papar, krušne mrvice, brašno, Osam tvrdo kuhanih jaja oljuštimo i prerežemo po duljini. ; Žutanjke izvadimo i stavimo u zdjelu, dodamo sjeckanu kuhanu šunku, sjeckani peršin, hren iz staklenke, začinimo solju i bijelim paprom i izmiješamo sastojke. ; Zatim dobivenom smjesom napunimo polovice jaja i spojimo ih tako da dobijemo izgled cijelog jajeta. ; Potom jaja uvaljamo u brašno, umućena jaja, krušne mrvice, još jednom u jaja, pa krušne mrvice, te pržimo u dubokom ulju dok ne dobiju lijepu zlatno-žutu boju.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jaja, 10
- šunka, 40 g kuhane
- peršin, 1 žličica sjeckani
- hren, 6 žličica iz staklenke
- ulje
- sol
- bijeli papar
- krušne mrvice
- brašno
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Osam tvrdo kuhanih jaja oljuštimo i prerežemo po duljini.
- Žutanjke izvadimo i stavimo u zdjelu, dodamo sjeckanu kuhanu šunku, sjeckani peršin, hren iz staklenke, začinimo solju i bijelim paprom i izmiješamo sastojke.
- Zatim dobivenom smjesom napunimo polovice jaja i spojimo ih tako da dobijemo izgled cijelog jajeta.
- Potom jaja uvaljamo u brašno, umućena jaja, krušne mrvice, još jednom u jaja, pa krušne mrvice, te pržimo u dubokom ulju dok ne dobiju lijepu zlatno-žutu boju.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |