- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Cesarova salata
U našem video receptu saznajte kako pripremiti Cesarovu salatu.
Svjetski poznato jelo i na našim stolovima. Pogledajte izvornu pripremu jedne od najpoznatijih svjetskih salata. Mljac.
Cesarova salata - U našem video receptu saznajte kako pripremiti Cesarovu salatu. - jaje, kruh (debljine 1,5 cm), češnjak, salata cikorija, limun, worchester umak, parmezan, maslinovo ulje, sol i papar, Kriškama kruha odstranimo koru, pa mekani dio narežemo na jednake kockice po prilici 1,5x1,5 cm. ; Kockice kruha premjestimo na lim za pečenje, te stavimo u zagrijanu pećnicu, na 160°C da se osuše. ; U lonac s vrelom vodom stavimo cijela jaja, kuhamo samo jednu minutu i odmah ih premjestimo u posudu s vodom i ledom da se ohlade. ; U mužar stavimo očišćene režnjeve češnjaka, dodamo 100 ml maslinovog ulja, prstohvat soli, te sve zajedno usitnimo. ; U zdjelu stavimo očišćene i oprane listove cikorije, prelijemo s dvije žlice maslinovog ulja i promiješamo. ; Zatim salatu posolimo, popaprimo svježe mljevenim paprom, dodamo još malo maslinovog ulja i ponovo promiješamo.; Potom salatu prelijemo sokom limuna, dodamo worchester umak i ponovo promiješamo. ; Na kraju u salatu razbijemo jaja, posipamo naribanim parmezanom, dodamo pržene kockice kruha, promiješamo i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jaja, 2
- kruh, 4 kriške debljine 1,5 cm
- češnjak, 3 režnja
- cikorija, 2 glavice
- limun, 1
- worchester umak, 2 žlice
- parmezan, 40 g
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Kriškama kruha odstranimo koru, pa mekani dio narežemo na jednake kockice po prilici 1,5x1,5 cm.
- Kockice kruha premjestimo na lim za pečenje, te stavimo u zagrijanu pećnicu, na 160°C da se osuše.
- U lonac s vrelom vodom stavimo cijela jaja, kuhamo samo jednu minutu i odmah ih premjestimo u posudu s vodom i ledom da se ohlade.
- U mužar stavimo očišćene režnjeve češnjaka, dodamo 100 ml maslinovog ulja, prstohvat soli, te sve zajedno usitnimo.
- U zdjelu stavimo očišćene i oprane listove cikorije, prelijemo s dvije žlice maslinovog ulja i promiješamo.
- Zatim salatu posolimo, popaprimo svježe mljevenim paprom, dodamo još malo maslinovog ulja i ponovo promiješamo.
- Potom salatu prelijemo sokom limuna, dodamo worchester umak i ponovo promiješamo.
- Na kraju u salatu razbijemo jaja, posipamo naribanim parmezanom, dodamo pržene kockice kruha, promiješamo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |