- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Varivo od graška s noklicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od graška s noklicama.
Sjećamo se djetinjstva kada su nam naše drage mamice i bakice kuhale ovo ukusno varivo. Naučite pripremati ovo jelo i ugodno ih iznenadite.
Varivo od graška s noklicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od graška s noklicama. - grašak (svježi ili smrznuti), luk, mrkva, slatka mljevena paprika, povrtna juha iz kocke, peršin (sjeckani), jaje, oštro brašno, maslinovo ulje, sol i papar, U tavu, na vruće maslinovo ulje dodamo sjeckani luk, posolimo i pržimo ga dok ne omekša. ; Zatim dodamo mrkvu narezanu na kockice, mljevenu crvenu papriku, te pirjamo podlijevajući povrtnim temeljcem dok mrkva malo ne omekša. ; Potom dodamo grašak, popaprimo, ulijemo toliko povrtnog temeljca da prekrije sastojke i ostavimo da zavrije. ; Za to vrijeme u zdjelici umutimo jaja, dodamo brašno, prstohvat soli i dobro promiješamo. ; Kada varivo zavrije, s dvije žličice oblikujemo „noklice“, stavljamo ih u varivo i sve zajedno kuhamo po prilici pet minute. ; Na kraju kuhanja varivo posipamo svježe sjeckanim peršinom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- grašak, 500 g svježi ili smrznuti
- luk, 1 glavica
- mrkva, 150 g
- slatka mljevena paprika, 1 žličica
- povrtna juha iz kocke, 500 ml
- peršin, 1 žlica sjeckani
- jaja, 2
- oštro brašno, 5 žlica
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavu, na vruće maslinovo ulje dodamo sjeckani luk, posolimo i pržimo ga dok ne omekša.
- Zatim dodamo mrkvu narezanu na kockice, mljevenu crvenu papriku, te pirjamo podlijevajući povrtnim temeljcem dok mrkva malo ne omekša.
- Potom dodamo grašak, popaprimo, ulijemo toliko povrtnog temeljca da prekrije sastojke i ostavimo da zavrije.
- Za to vrijeme u zdjelici umutimo jaja, dodamo brašno, prstohvat soli i dobro promiješamo.
- Kada varivo zavrije, s dvije žličice oblikujemo „noklice“, stavljamo ih u varivo i sve zajedno kuhamo po prilici pet minute.
- Na kraju kuhanja varivo posipamo svježe sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |