- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Juha od sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od sira.
Izdašna i okrepljujuća juha od sira ispuniti će srećom Vašu dušu, a Vaše nepce osvojiti mješavinom finih okusa.
Juha od sira - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od sira. - sir gouda, maslac, luk, brašno, povrtna juha iz kocke, mlijeko, vrhnje za kuhanje, mrkva, vlasac, sol, bijeli papar, worchester umak, U loncu rastopimo maslac, dodamo sjeckani luk, posolimo, te pržimo na laganoj vatri dok luk ne omekša. Zatim dodamo naribanu mrkvu i pržimo dok i ona ne omekša. ; Omekšali luk i mrkvu posipamo brašnom i miješajući dalje pržimo dok brašno ne dobije blagu zlatno žutu boju. ; Zatim, uz stalno miješanje pjenjačom, ulijevamo topli povrtni temeljac i toplo mlijeko, pazeći da ne nastanu grudice. ; Začinimo solju i bijelim paprom, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta. ; Potom dodamo par kapi worchester umaka, sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom i umiješamo vrhnje za kuhanje. ; Sir naribamo, te uz stalno miješanje postepeno dodajemo u juhu dok se potpuno ne rastopi.; Juhu od sira poslužimo u duboke tanjure ili zdjelice, možemo posipati prženim kockicama kruha, sjeckanim vlascem i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- sir gouda, 150 g
- maslac, 50 g
- luk, 1 glavica
- brašno, 50 g
- povrtna juha iz kocke, 400 g
- mlijeko, 300 ml
- vrhnje za kuhanje, 200 ml
- mrkva, 1
- vlasac, 1/2 vezice
- sol
- bijeli papar
- worchester umak
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U loncu rastopimo maslac, dodamo sjeckani luk, posolimo, te pržimo na laganoj vatri dok luk ne omekša. Zatim dodamo naribanu mrkvu i pržimo dok i ona ne omekša.
- Omekšali luk i mrkvu posipamo brašnom i miješajući dalje pržimo dok brašno ne dobije blagu zlatno žutu boju.
- Zatim, uz stalno miješanje pjenjačom, ulijevamo topli povrtni temeljac i toplo mlijeko, pazeći da ne nastanu grudice.
- Začinimo solju i bijelim paprom, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.
- Potom dodamo par kapi worchester umaka, sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom i umiješamo vrhnje za kuhanje.
- Sir naribamo, te uz stalno miješanje postepeno dodajemo u juhu dok se potpuno ne rastopi.
- Juhu od sira poslužimo u duboke tanjure ili zdjelice, možemo posipati prženim kockicama kruha, sjeckanim vlascem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |