- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Fuži s divljim šparogama i morskim kozicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu fuži s divljim šparogama i morskim kozicama.
Pogledajte ovaj video i naučite pripremati ukusno istarsko jelo u kojem jata morskih kozica lutaju kroz polja divljih šparoga.
Fuži s divljim šparogama i morskim kozicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu fuži s divljim šparogama i morskim kozicama. - šparoge (divljih), tjestenina (fuži), češnjak, maslac, kozice (očišćenih repova), sir (punomasnog), maslinovo ulje, sol, U lonac s dosta vrele i posoljene vode dodamo fuže i kuhamo po uputama na pakiranju. ; Divlje šparoge operemo, odstranimo donji drvenasti dio, a mekani dio stabljike s vršcima izlomimo na kraće komade (cca 5 cm). ; U tavi ugrijemo pet žlica maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak i čim pusti miris dodamo pripremljene divlje šparoge i pirjamo na laganoj vatri 4-5 minuta. ; Zatim u tavu dodamo maslac i kada se rastopi dodamo očišćene repove morskih kozica, te pirjamo još dvije minute. ; Tjesteninu ocijedimo, dodama u tavu sa šparogama i kozicama, izmiješamo, poslužimo na tanjure i posipamo naribanim sirom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- šparoge, 800 g divljih
- tjestenina, 400 g fuži
- češnjak, 2 režnja
- maslac, 40 g
- kozice, 300 g očišćenih repova
- sir, 50 g punomasnog
- maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac s dosta vrele i posoljene vode dodamo fuže i kuhamo po uputama na pakiranju.
- Divlje šparoge operemo, odstranimo donji drvenasti dio, a mekani dio stabljike s vršcima izlomimo na kraće komade (cca 5 cm).
- U tavi ugrijemo pet žlica maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak i čim pusti miris dodamo pripremljene divlje šparoge i pirjamo na laganoj vatri 4-5 minuta.
- Zatim u tavu dodamo maslac i kada se rastopi dodamo očišćene repove morskih kozica, te pirjamo još dvije minute.
- Tjesteninu ocijedimo, dodama u tavu sa šparogama i kozicama, izmiješamo, poslužimo na tanjure i posipamo naribanim sirom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |