- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Janjetina s bižima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu s bižima.
Proljetni recepti nezamislivi su bez daška zelenila s tržnice. U ovom receptu proljeće u vaše lonce stiže zajedno s graškom. Njegov blagi okus u paru s neodoljivim okusom janjetine i tek onoliko pancete koliko je potrebno da Vam zatitraju okusni pupoljci čini kombinaciju kojoj ćete se uvijek iznova vraćati.
Janjetina s bižima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu s bižima. - janjetina (bez kosti), grašak (svježeg ili smrznutog), panceta, peršin, češnjak, luk, rajčice pelati, krumpir, maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega napravimo „pešt“, tako što u multipraktik stavimo sjeckanu pancetu, peršin, očišćeni češnjak i dobro usitnimo sastojke. ; U loncu ugrijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, malo posolimo, te pržimo na laganoj vatri dok luk ne omekša. ; Zatim dodamo janjetinu narezanu na jednake komade, te pirjamo dok tekućina, koju meso ispusti, ne ishlapi. ; Potom umiješamo usitnjenu pelati rajčicu (bez soka), pripremljeni „pešt“, popaprimo, te pirjamo na laganoj vatri pirjamo 40-ak minuta, uz lagano podlijevanje vodom ili mesnim temeljcem po potrebi . ; Nakon toga u lonac dodamo sok od pelati rajčice, krumpir narezan na kockice i dalje kuhamo dok krumpir ne omekša. ; Na kraju dodamo grašak, još malo kuhamo (svježi grašak kuhamo tri minute, a smrznuti i otopljeni jednu minutu) i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- janjetina, 700 g bez kosti
- grašak, 450 g svježeg ili smrznutog
- pancete, 70 g
- peršin, 1/2 vezice
- češnjak, 4 režnja
- luk, 1 glavica
- pelati rajčice, 400 g
- krumpir, 200 g
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega napravimo „pešt“, tako što u multipraktik stavimo sjeckanu pancetu, peršin, očišćeni češnjak i dobro usitnimo sastojke.
- U loncu ugrijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, malo posolimo, te pržimo na laganoj vatri dok luk ne omekša.
- Zatim dodamo janjetinu narezanu na jednake komade, te pirjamo dok tekućina, koju meso ispusti, ne ishlapi.
- Potom umiješamo usitnjenu pelati rajčicu (bez soka), pripremljeni „pešt“, popaprimo, te pirjamo na laganoj vatri pirjamo 40-ak minuta, uz lagano podlijevanje vodom ili mesnim temeljcem po potrebi .
- Nakon toga u lonac dodamo sok od pelati rajčice, krumpir narezan na kockice i dalje kuhamo dok krumpir ne omekša.
- Na kraju dodamo grašak, još malo kuhamo (svježi grašak kuhamo tri minute, a smrznuti i otopljeni jednu minutu) i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |