- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Slani kolač od sira i krumpira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač od sira i krumpira.
Nisu kolači samo slatki, ne. U Zagorju to znaju. Unesite malo svježine u svoj jelovnik i poslužite kolač usred ručka pa neka se ukućani čude! Ali kad zagrizu ovu slanu poslasticu od sira i pokojeg krumpira, neće se više buniti na promjene u redoslijedu već će svi u jedan glas tražiti još.
Slani kolač od sira i krumpira - U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač od sira i krumpira. - krumpir, dimljeni sir (punomasnog), goveđa juha iz kocke, slanina (dimljene), kiselo vrhnje, slatko vrhnje, sol i papar, Prije svega skuhamo mesni temeljac od mesne kocke i ostavimo da se hladi. ; Krumpire ogulimo, operemo i narežemo na ploške debljine pola centimetara. ; Narezan krumpir stavimo u lonac s ohlađenim mesnim temeljcem, stavimo iznad vatre i kada zavrije kuhamo po prilici pet minuta, te ocijedimo. ; Okrugli kalup za pečenje obložimo slaninom tako da krajevi slanine vise preko ruba. ; Zatim u kalup, preko slanine, naizmjence slažemo kuhane ploške krumpira i naribani dimljeni punomasni sir. ; Zadnji red završimo krumpirom, začinimo solju i paprom i prelijemo mješavinom kiselog i slatkog vrhnja. ; Sve zajedno prekrijemo krajevima slanine i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 190°C, 30-ak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- krumpir, 1,5 kg
- dimljeni sir, 500 g punomasnog
- goveđa juha, 1 iz kocke
- slanina, 200 g dimljene
- kiselo vrhnje, 200 ml
- slatko vrhnje, 100 ml
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega skuhamo mesni temeljac od mesne kocke i ostavimo da se hladi.
- Krumpire ogulimo, operemo i narežemo na ploške debljine pola centimetara.
- Narezan krumpir stavimo u lonac s ohlađenim mesnim temeljcem, stavimo iznad vatre i kada zavrije kuhamo po prilici pet minuta, te ocijedimo.
- Okrugli kalup za pečenje obložimo slaninom tako da krajevi slanine vise preko ruba.
- Zatim u kalup, preko slanine, naizmjence slažemo kuhane ploške krumpira i naribani dimljeni punomasni sir.
- Zadnji red završimo krumpirom, začinimo solju i paprom i prelijemo mješavinom kiselog i slatkog vrhnja.
- Sve zajedno prekrijemo krajevima slanine i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 190°C, 30-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |