- Almo Čatlak
 - 140 min
 - 4 porcije
 - Vrlo kalorično
 - Zahtjevna priprema
 - Sadrži jaja i mlijeko
 
        Američke krafne (Donuts)    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti američke krafne (donuts).    
        Iako se prženo slatko tijesto može pronaći u mnogim dijelovima svijeta, američke krafne imaju nešto posebno što ih izdvaja od ostalih. Postoji dobar razlog zašto su dijelom glumačke postave brojnih američkih akcijskih filmova i policijskih serija. Ako američki policajci ne mogu bez njih progoniti zločince, znači da se u njima krije neka sila zakona... Vi ne morate u zasjedu, bit će dovoljno da si ispržite jednu dozu i dokrajčite je uz epizodu Vaše omiljene detektivske serije.
Američke krafne (Donuts) - U našem video receptu saznajte kako pripremiti američke krafne (donuts). - brašno (za dizana tijesta), kvasac, mlijeko (obranog), biljna mast, jaje, šećer, muškatni oraščić, sol, U zdjelicu ulijemo 80 ml mlake vode, dodamo suhi kvasac i stavimo na toplo da se napravi pjenica. ; Zatim u veliku zdjelu ulijemo pjenicu, dodamo mlako mlijeko, omekšanu biljnu mast, jaja, polovicu brašna, šećer, muškatni oraščić, sol i sve zajedno izradimo ručnim mikserom. ; Potom u zdjelu dodamo preostalo brašno i izmijesimo jednolično tijesto koje se odvaja od stjenke. ; Od tijesta oblikujemo kuglu, posipamo s malo brašna, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže po prilici jedan sat.; Dignuto tijesto premjestimo na pobrašnjenu dasku, dlanom ruke nježno utisnemo, te nekoliko puta preklapamo i rastežemo. ; Zatim tijesto razvaljamo na debljinu, po prilici 3 cm i iz njega izrežemo okrugle oblike promjera 10-ak cm. Potom kalupom okruglog oblika, promjera 1-2 cm, izrezujemo sredinu tijesta. ; Višak tijesta odstranimo, a tijesto koje ćemo peći ostavimo na pobrašnjenoj dasci, pokriveno kuhinjskom krpom da se diže još 30-ak minuta. ; Pripremljene krafne pržimo u dubokom ulju sa svake strane do zlatno-žute boje. Gotove vadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće od prženja. ; Po želji krafne s jedne strane umočimo u rastopljenu čokoladu ili šećernu glazuru, posipamo krokantom i sl.; -
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - brašno, 700 g za dizana tijesta
 - kvasac, 2 vrećice
 - mlijeko, 350 ml obranog
 - biljna mast, 75 g
 - jaja, 2
 - šećer, 60 g
 - muškatni oraščić, 1/2 žličice
 - sol, 1.5 žličica
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - U zdjelicu ulijemo 80 ml mlake vode, dodamo suhi kvasac i stavimo na toplo da se napravi pjenica.
 - Zatim u veliku zdjelu ulijemo pjenicu, dodamo mlako mlijeko, omekšanu biljnu mast, jaja, polovicu brašna, šećer, muškatni oraščić, sol i sve zajedno izradimo ručnim mikserom.
 - Potom u zdjelu dodamo preostalo brašno i izmijesimo jednolično tijesto koje se odvaja od stjenke.
 - Od tijesta oblikujemo kuglu, posipamo s malo brašna, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže po prilici jedan sat.
 - Dignuto tijesto premjestimo na pobrašnjenu dasku, dlanom ruke nježno utisnemo, te nekoliko puta preklapamo i rastežemo.
 - Zatim tijesto razvaljamo na debljinu, po prilici 3 cm i iz njega izrežemo okrugle oblike promjera 10-ak cm. Potom kalupom okruglog oblika, promjera 1-2 cm, izrezujemo sredinu tijesta.
 - Višak tijesta odstranimo, a tijesto koje ćemo peći ostavimo na pobrašnjenoj dasci, pokriveno kuhinjskom krpom da se diže još 30-ak minuta.
 - Pripremljene krafne pržimo u dubokom ulju sa svake strane do zlatno-žute boje. Gotove vadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće od prženja.
 - Po želji krafne s jedne strane umočimo u rastopljenu čokoladu ili šećernu glazuru, posipamo krokantom i sl.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:140minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





