- Almo Čatlak
- 140 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Američke krafne (Donuts)
U našem video receptu saznajte kako pripremiti američke krafne (donuts).
Iako se prženo slatko tijesto može pronaći u mnogim dijelovima svijeta, američke krafne imaju nešto posebno što ih izdvaja od ostalih. Postoji dobar razlog zašto su dijelom glumačke postave brojnih američkih akcijskih filmova i policijskih serija. Ako američki policajci ne mogu bez njih progoniti zločince, znači da se u njima krije neka sila zakona... Vi ne morate u zasjedu, bit će dovoljno da si ispržite jednu dozu i dokrajčite je uz epizodu Vaše omiljene detektivske serije.
Američke krafne (Donuts) - U našem video receptu saznajte kako pripremiti američke krafne (donuts). - brašno (za dizana tijesta), kvasac, mlijeko (obranog), biljna mast, jaje, šećer, muškatni oraščić, sol, U zdjelicu ulijemo 80 ml mlake vode, dodamo suhi kvasac i stavimo na toplo da se napravi pjenica. ; Zatim u veliku zdjelu ulijemo pjenicu, dodamo mlako mlijeko, omekšanu biljnu mast, jaja, polovicu brašna, šećer, muškatni oraščić, sol i sve zajedno izradimo ručnim mikserom. ; Potom u zdjelu dodamo preostalo brašno i izmijesimo jednolično tijesto koje se odvaja od stjenke. ; Od tijesta oblikujemo kuglu, posipamo s malo brašna, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže po prilici jedan sat.; Dignuto tijesto premjestimo na pobrašnjenu dasku, dlanom ruke nježno utisnemo, te nekoliko puta preklapamo i rastežemo. ; Zatim tijesto razvaljamo na debljinu, po prilici 3 cm i iz njega izrežemo okrugle oblike promjera 10-ak cm. Potom kalupom okruglog oblika, promjera 1-2 cm, izrezujemo sredinu tijesta. ; Višak tijesta odstranimo, a tijesto koje ćemo peći ostavimo na pobrašnjenoj dasci, pokriveno kuhinjskom krpom da se diže još 30-ak minuta. ; Pripremljene krafne pržimo u dubokom ulju sa svake strane do zlatno-žute boje. Gotove vadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće od prženja. ; Po želji krafne s jedne strane umočimo u rastopljenu čokoladu ili šećernu glazuru, posipamo krokantom i sl.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- brašno, 700 g za dizana tijesta
- kvasac, 2 vrećice
- mlijeko, 350 ml obranog
- biljna mast, 75 g
- jaja, 2
- šećer, 60 g
- muškatni oraščić, 1/2 žličice
- sol, 1.5 žličica
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelicu ulijemo 80 ml mlake vode, dodamo suhi kvasac i stavimo na toplo da se napravi pjenica.
- Zatim u veliku zdjelu ulijemo pjenicu, dodamo mlako mlijeko, omekšanu biljnu mast, jaja, polovicu brašna, šećer, muškatni oraščić, sol i sve zajedno izradimo ručnim mikserom.
- Potom u zdjelu dodamo preostalo brašno i izmijesimo jednolično tijesto koje se odvaja od stjenke.
- Od tijesta oblikujemo kuglu, posipamo s malo brašna, prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže po prilici jedan sat.
- Dignuto tijesto premjestimo na pobrašnjenu dasku, dlanom ruke nježno utisnemo, te nekoliko puta preklapamo i rastežemo.
- Zatim tijesto razvaljamo na debljinu, po prilici 3 cm i iz njega izrežemo okrugle oblike promjera 10-ak cm. Potom kalupom okruglog oblika, promjera 1-2 cm, izrezujemo sredinu tijesta.
- Višak tijesta odstranimo, a tijesto koje ćemo peći ostavimo na pobrašnjenoj dasci, pokriveno kuhinjskom krpom da se diže još 30-ak minuta.
- Pripremljene krafne pržimo u dubokom ulju sa svake strane do zlatno-žute boje. Gotove vadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće od prženja.
- Po želji krafne s jedne strane umočimo u rastopljenu čokoladu ili šećernu glazuru, posipamo krokantom i sl.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:140minuta |