- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
        Tenfana piletina s rezancima    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti tenfanu piletinu s rezancima.    
        Piletina postaje sve češći gost na našim stolovima – pržena, pečena, panirana, s raznim dodacima, pikantna, azijska.... a zašto ne i na međimurski način? U Međimurju pod „tenfanom piletinom“ podrazumijevaju ukusno jelo s piletinom, goveđim temeljcem, malo vrhnja i još pokojim sastojkom... a sve zajedno je za prste polizati! (ipak nemojte ovo shvatiti doslovno, čistunci s bontonom u ruci bi Vas mogli poprijeko gledati...)
Tenfana piletina s rezancima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tenfanu piletinu s rezancima. - piletina, luk, mrkva, korijen celera, slatka mljevena paprika, pileća kocka ((temeljac)), kiselo vrhnje, škrobno brašno, tjestenina ((širokih rezanaca)), ulje, sol i papar, Komade pilećeg mesa s kostima operemo i osušimo kuhinjskom krpom. ; U loncu ugrijemo 50 ml ulja, dodamo komade pilećeg mesa, te ga sa svih strana kratko prepečemo (dvije do tri minute). ; Zatim meso izvadimo na stranu, a na masnoću od pečenja dodamo sjeckani luk, naribanu mrkvu i korijen celera, te pirjamo na laganoj vatri dok povrće ne omekša. ; Potom umiješamo mljevenu slatku crvenu papriku, vratimo meso, ulijemo kokošji temeljac i na laganoj vatri kuhamo, uz dolijevanje vode po potrebi, 30-ak minuta. ; U zasebnom loncu, u dosta posoljene vode skuhamo tjesteninu po uputama na pakiranju. ; Kuhanu tjesteninu izvadimo na tanjure i preko nje posložimo komade pilećeg mesa.; U zdjelici izmiješamo kiselo vrhnje i škrobno brašno, te dobivenu smjesu umiješamo u umak od kuhanja, začinimo solju i paprom, a kada zavrije prelijemo preko mesa i tjestenine i poslužimo.; -
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - piletina, 1.2 kg
- luk, 1 glavica
- mrkva, 100 g
- korijen celera, 100 g
- slatka mljevena paprika, 2 žličice
- pileća kocka, 400 ml (temeljac)
- kiselo vrhnje, 300 ml
- škrobno brašno, 2 žličice
- tjestenina, 300 g (širokih rezanaca)
- ulje
- sol i papar
| 
        
    Odaberite broj porcija:
     
        Potrebni Sastojci:     
 | 
        Upute po koracima:    
                - Komade pilećeg mesa s kostima operemo i osušimo kuhinjskom krpom.
- U loncu ugrijemo 50 ml ulja, dodamo komade pilećeg mesa, te ga sa svih strana kratko prepečemo (dvije do tri minute).
- Zatim meso izvadimo na stranu, a na masnoću od pečenja dodamo sjeckani luk, naribanu mrkvu i korijen celera, te pirjamo na laganoj vatri dok povrće ne omekša.
- Potom umiješamo mljevenu slatku crvenu papriku, vratimo meso, ulijemo kokošji temeljac i na laganoj vatri kuhamo, uz dolijevanje vode po potrebi, 30-ak minuta.
- U zasebnom loncu, u dosta posoljene vode skuhamo tjesteninu po uputama na pakiranju.
- Kuhanu tjesteninu izvadimo na tanjure i preko nje posložimo komade pilećeg mesa.
- U zdjelici izmiješamo kiselo vrhnje i škrobno brašno, te dobivenu smjesu umiješamo u umak od kuhanja, začinimo solju i paprom, a kada zavrije prelijemo preko mesa i tjestenine i poslužimo.
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                |  | 
| Vrijeme pripreme:50minuta | 

 
    







 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    





