- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Flambirane banane
U našem video receptu saznajte kako pripremiti flambirane banane.
Ako Vam je flambiranje uvijek izgledalo kao složen proces rezerviran samo za vrhunske restorane, pod hitno pročitajte naš recept, nabavite par banana i šibicu u ruke... Ipak, nemojte se previše zanijeti, bit će dovoljno da potpalite samo banane, račune ipak ostavite na miru!
Flambirane banane - U našem video receptu saznajte kako pripremiti flambirane banane. - banana, maslac, sok od banana, smeđi šećer, muškatni oraščić, piment, narančina kora, rum, U tavi rastopimo maslac, ulijemo sok od banana, dodamo smeđi šećer i pričekamo da se šećer otopi. ; Zatim u tavu, na šećer, stavimo po duljini prerezane banane (prerezanom stranom prema dolje) i ostavimo ih jednu minutu da se ugriju. ; Banane zatim okrenemo na drugu stranu i ostavimo ih da se griju na laganoj vatri još jednu minutu. ; Gotove banane izvadimo i posložimo na tanjure, a tavu vratimo iznad jake vatre, dodamo muškatni oraščić, piment, narančinu koricu i promiješamo. ; Kada umak zavri, prelijemo rumom i usplamtimo (flambiramo). ; Protresemo tavu i kada se plamen ugasi dobivenim umakom prelijemo banane, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- banana, 2
- maslac, 2 žlice
- sok od banana, 50 ml
- smeđi šećer, 80 g
- muškatni oraščić, 1/2 žličice
- piment, 1/4 žličice
- narančina kora, 1/2 žlice
- rum, 60 ml
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavi rastopimo maslac, ulijemo sok od banana, dodamo smeđi šećer i pričekamo da se šećer otopi.
- Zatim u tavu, na šećer, stavimo po duljini prerezane banane (prerezanom stranom prema dolje) i ostavimo ih jednu minutu da se ugriju.
- Banane zatim okrenemo na drugu stranu i ostavimo ih da se griju na laganoj vatri još jednu minutu.
- Gotove banane izvadimo i posložimo na tanjure, a tavu vratimo iznad jake vatre, dodamo muškatni oraščić, piment, narančinu koricu i promiješamo.
- Kada umak zavri, prelijemo rumom i usplamtimo (flambiramo).
- Protresemo tavu i kada se plamen ugasi dobivenim umakom prelijemo banane, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |