- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Krem torta s malinama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem tortu s malinama.
Kad se maline spoje s laganom biskvitnom podlogom i pregrštom ukusne kreme, dobije se torta koja nestaje s tanjura brzinom svjetlosti. Budite na oprezu jer bi se moglo dogoditi da se sve pojede prije nego što stignete izustiti da biste mogli još jedan komad...
Krem torta s malinama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem tortu s malinama. - maline, biskvit ((podloga za torte)), vrhnje za šlag (biljnog podrijetla), vrhnje za šlag (životinjskog podrijetla), šećer u prahu, aroma vanilije, sirup od malina, rakija (od malina), bademi ((prženih listića)), U multipraktik ulijemo obje vrste vrhnja, dodamo šećer u prahu, aromu vanilije i izradimo u kremu. ; Prvu koru biskvita za torte položimo na stalak za tortu, u zdjelici pomiješamo sirup od malina, malo vode, rakiju od malina, te mješavinom malo natopimo biskvit. ; Zatim biskvit premažemo kremom, nadjenemo malinama i ponovimo postupak s ostalim slojevima biskvita. ; Kada smo gotovi cijelu tortu premažemo preostalom kremom, po rubu u visini, po prilici dva centimetra, ukrasimo prženim listićima badema, a po vrhu ravnomjerno sa 12 malina.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- maline, 200 g
- biskvit, 3 (podloga za torte)
- vrhnje za šlag (biljnog podrijetla), 250 ml
- vrhnje za šlag (životinjskog podrijetla), 250 ml
- šećer u prahu, 60 g
- aroma vanilije, 1
- sirup od malina, 50 ml
- rakija, 30 ml od malina
- bademi, 30 g (prženih listića)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U multipraktik ulijemo obje vrste vrhnja, dodamo šećer u prahu, aromu vanilije i izradimo u kremu.
- Prvu koru biskvita za torte položimo na stalak za tortu, u zdjelici pomiješamo sirup od malina, malo vode, rakiju od malina, te mješavinom malo natopimo biskvit.
- Zatim biskvit premažemo kremom, nadjenemo malinama i ponovimo postupak s ostalim slojevima biskvita.
- Kada smo gotovi cijelu tortu premažemo preostalom kremom, po rubu u visini, po prilici dva centimetra, ukrasimo prženim listićima badema, a po vrhu ravnomjerno sa 12 malina.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |