- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Beze od bobičastog voća
U našem video receptu saznajte kako pripremiti beze od bobičastog voća.
Ako se nađete u (ne)prilici da na pusti otok možete ponijeti samo jedan recept, nek` to bude ovaj! Zamislite samo podlogu od bjelanjaka u kombinaciji s laganom kremom i miješanim bobičastim voćem. Boravak na osami odmah bi s nečim takvim bio lakši...
Beze od bobičastog voća - U našem video receptu saznajte kako pripremiti beze od bobičastog voća. - bobičasto voće (miješanog), jaje, maslac, šećer, vanilin šećer, mlijeko, vrhnje za šlag (biljnog podrijetla), vrhnje za šlag (životinjskog podrijetla), sol, Prije svega lim za pečenje namažemo maslacem, tanko posipamo brašnom i obložimo papirom za pečenje. ; U dvije zasebne zdjele odvojimo bjelanjke od žutanjaka. Bjelanjcima dodamo prstohvat soli, te ih miksamo ručnim mikserom. Na pola miksanja, dodamo 360 g šećera, vanilin šećer, te sve zajedno izradimo u polučvrsti snijeg. ; Dobivenu smjesu prebacimo na pripremljen lim za pečenje, poravnamo, te pečemo, odnosno sušimo u pećnici zagrijanoj na 140°C, 30-ak minuta. ; Za to vrijeme, u zdjelu sa žutanjcima ulijemo mlijeko, dodamo 40 g šećera, te sve zajedno, iznad pare, izradimo u jednoličnu pjenastu kremu. ; U zasebnoj zdjeli pomiješamo vrhnja biljnog i životinjskog porijekla, te od njih istučemo čvrsti šlag. ; Pola dobivenog šlaga pomiješamo sa smjesom od žutanjaka, te dobivenom kremom prekrijemo napola pečenu, odnosno, osušenu smjesu od bjelanjaka. ; Sada na 1/3 kreme s lijeva na desno posložimo miješano bobičasto voće, te savijemo roladu. Roladu premjestimo na prikladan pladanj na kojem ćemo kasnije poslužiti beze, i cijelu premažemo drugom polovicom šlaga. ; Prije posluživanja stavimo u hladnjak da odstoji preko noći.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bobičasto voće, 200 g miješanog
- jaja, 7
- maslac, 20 g
- šećer, 400 g
- vanilin šećer, 2 vrećice
- mlijeko, 150 ml
- vrhnje za šlag (biljnog podrijetla), 500 ml
- vrhnje za šlag (životinjskog podrijetla), 500 ml
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega lim za pečenje namažemo maslacem, tanko posipamo brašnom i obložimo papirom za pečenje.
- U dvije zasebne zdjele odvojimo bjelanjke od žutanjaka. Bjelanjcima dodamo prstohvat soli, te ih miksamo ručnim mikserom. Na pola miksanja, dodamo 360 g šećera, vanilin šećer, te sve zajedno izradimo u polučvrsti snijeg.
- Dobivenu smjesu prebacimo na pripremljen lim za pečenje, poravnamo, te pečemo, odnosno sušimo u pećnici zagrijanoj na 140°C, 30-ak minuta.
- Za to vrijeme, u zdjelu sa žutanjcima ulijemo mlijeko, dodamo 40 g šećera, te sve zajedno, iznad pare, izradimo u jednoličnu pjenastu kremu.
- U zasebnoj zdjeli pomiješamo vrhnja biljnog i životinjskog porijekla, te od njih istučemo čvrsti šlag.
- Pola dobivenog šlaga pomiješamo sa smjesom od žutanjaka, te dobivenom kremom prekrijemo napola pečenu, odnosno, osušenu smjesu od bjelanjaka.
- Sada na 1/3 kreme s lijeva na desno posložimo miješano bobičasto voće, te savijemo roladu. Roladu premjestimo na prikladan pladanj na kojem ćemo kasnije poslužiti beze, i cijelu premažemo drugom polovicom šlaga.
- Prije posluživanja stavimo u hladnjak da odstoji preko noći.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |