- Almo Čatlak
- 100 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Ričet
Saznajte kako pripremiti ričet u našem video receptu.
Ako želite nešto zasitno, a opet lagano, prepuno zanimljivih sastojaka i raznolikih okusa koji se zajedno pretvaraju u skladnu cjelinu, naš ričet je pravo rješenje.Jedan klik i otkrit ćete o čemu se radi...
Ričet - Saznajte kako pripremiti ričet u našem video receptu. - ječmena kaša, grah (bijelog), suho meso ((bez kostiju)), luk, češnjak, klekove bobe, lovorov list, mrkva, koraba, korijen celera, mažuran, peršin (sjeckani), ocat, sol i papar, Ječam i grah očistimo isperemo pod mlazom vode i preko noći ostavimo da se moči u dosta hladne vode. ; U prikladan lonac ulijemo litru vode, dodamo suho meso, na kockice narezan luk, na listiće narezane režnjeve češnjaka, klekove bobe, lovorov list i kada zavrije kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta. ; Iz juhe izvadimo klekove bobe i lovorov list, a dodamo očišćenu i na kockice narezanu mrkvu, korabu i korijen celera, zatim dodamo ocijeđeni ječam i grah, mažuran, začinimo solju i paprom i sve zajedno kuhamo dok grah ne omekša. ; Kada je varivo gotovo, iz njega izvadimo kuhano meso, narežemo ga na kockice koje odmah vratimo u varivo, umiješamo sjeckani peršin, dodamo po želji malo octa, promiješamo i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- ječmena kaša, 200 g
- grah, 150 g bijelog
- suho meso, 400 g (bez kostiju)
- luk, 1/2 glavice
- češnjak, 2 češnja
- klekove bobe, 1 žličica
- lovorov list, 1
- mrkva, 100 g
- koraba, 150 g
- korijen celera, 100 g
- mažuran, 1 žličica
- peršin, 1 žlica sjeckani
- ocat
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Ječam i grah očistimo isperemo pod mlazom vode i preko noći ostavimo da se moči u dosta hladne vode.
- U prikladan lonac ulijemo litru vode, dodamo suho meso, na kockice narezan luk, na listiće narezane režnjeve češnjaka, klekove bobe, lovorov list i kada zavrije kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta.
- Iz juhe izvadimo klekove bobe i lovorov list, a dodamo očišćenu i na kockice narezanu mrkvu, korabu i korijen celera, zatim dodamo ocijeđeni ječam i grah, mažuran, začinimo solju i paprom i sve zajedno kuhamo dok grah ne omekša.
- Kada je varivo gotovo, iz njega izvadimo kuhano meso, narežemo ga na kockice koje odmah vratimo u varivo, umiješamo sjeckani peršin, dodamo po želji malo octa, promiješamo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:100minuta |