- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pašta fažol
Saznajte kako pripremiti paštu fažol u našem video receptu.
Ako Vam susjeda ne želi otkriti svoj tajni recept za ovo nadasve ukusno primorsko jelo, zavirite u ovaj naš. Garantiramo vam da ćete ubrzo Vi biti osoba koju će se tražiti za tajni recept, a Vi budite dobri pa znatiželjinike uputite k nama.
Pašta fažol - Saznajte kako pripremiti paštu fažol u našem video receptu. - grah (iz konzerve), tjestenina, panceta, češnjak, peršin, luk, suho meso (ili kost pršuta), krumpir, maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega napravimo „pešt“ tako što u sjekač stavimo narezanu pancetu (bez kože), očišćeni češnjak, peršin list i sve zajedno dobro usitnimo. ; U lonac, na ugrijano maslinovo ulje dodamo sjeckani luk i na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša. ; Zatim u lonac dodamo komade suhog mesa (ili kost), ulijemo 800 ml vode i kada zavrije kuhamo 30-ak minuta na srednje jakoj vatri. ; Potom u lonac umiješamo očišćen i na kockice narezan krumpir, pripremljeni „pešt“ i sve zajedno kuhamo 15-ak minuta. ; Za to vrijeme, tjesteninu stavimo kuhati u zaseban lonac, u dosta slane vode. Skuhamo je „al dente“, ocijedimo i zajedno s grahom iz konzerve dodamo u lonac s mesom. ; Sastojke po potrebi začinimo solju i paprom, a kada zavrije kuhamo na laganoj vatri još jednu do dvije minute.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- grah, 460 g iz konzerve
- tjestenina, 150 g
- pancete, 100 g
- češnjak, 2 češnja
- peršin, 1/2 vezice
- luk, 1 glavica
- suho meso, 400 g ili kost pršuta
- krumpir, 200 g
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega napravimo „pešt“ tako što u sjekač stavimo narezanu pancetu (bez kože), očišćeni češnjak, peršin list i sve zajedno dobro usitnimo.
- U lonac, na ugrijano maslinovo ulje dodamo sjeckani luk i na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša.
- Zatim u lonac dodamo komade suhog mesa (ili kost), ulijemo 800 ml vode i kada zavrije kuhamo 30-ak minuta na srednje jakoj vatri.
- Potom u lonac umiješamo očišćen i na kockice narezan krumpir, pripremljeni „pešt“ i sve zajedno kuhamo 15-ak minuta.
- Za to vrijeme, tjesteninu stavimo kuhati u zaseban lonac, u dosta slane vode. Skuhamo je „al dente“, ocijedimo i zajedno s grahom iz konzerve dodamo u lonac s mesom.
- Sastojke po potrebi začinimo solju i paprom, a kada zavrije kuhamo na laganoj vatri još jednu do dvije minute.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |