- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Varivo od poriluka na mediteranski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od poriluka na mediteranski način.
Nisu svi baš ljubitelji poriluka, ali vjerojatno bi i njegovi najzagriženiji protivnici poklekli pred ovim finim mediteranskim varivom. Malo pancete, krumpira,povrtnog temeljca sa svježom notom majčine dušice i svi će tražiti još!
Varivo od poriluka na mediteranski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti varivo od poriluka na mediteranski način. - poriluk ((tankih stabljika)), panceta, češnjak, peršin, majčina dušica, luk, koraba, krumpir, povrtna juha iz kocke, maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega napravimo „pešt“ tako što u sjekač stavimo narezanu pancetu (bez kože), očišćeni češnjak, peršin list, listiće majčine dušice i sve zajedno dobro usitnimo. ; U lonac, na zagrijano maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo na laganoj vatri dok ne omekša. ; Zatim dodamo „pešt“, malo promiješamo, dodamo očišćenu i na kockice narezanu korabu i krumpir, očišćen i na tri centimetra dugačke komadiće narezan poriluk, začinimo paprom, ulijemo povrtni temeljac i toliko vode da pokrije sastojke, a kada zavrije kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- poriluk, 1.2 kg (tankih stabljika)
- pancete, 200 g
- češnjak, 2 češnja
- peršin, 1/2 vezice
- majčina dušica, 1 grančica
- luk, 1 glavica
- koraba, 200 g
- krumpir, 200 g
- povrtna juha iz kocke, 500 ml
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega napravimo „pešt“ tako što u sjekač stavimo narezanu pancetu (bez kože), očišćeni češnjak, peršin list, listiće majčine dušice i sve zajedno dobro usitnimo.
- U lonac, na zagrijano maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo na laganoj vatri dok ne omekša.
- Zatim dodamo „pešt“, malo promiješamo, dodamo očišćenu i na kockice narezanu korabu i krumpir, očišćen i na tri centimetra dugačke komadiće narezan poriluk, začinimo paprom, ulijemo povrtni temeljac i toliko vode da pokrije sastojke, a kada zavrije kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |