- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Brancin u pećnici s mladim krumpirom i mini rajčicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti brancina u pećnici s mladim krumpirom i mini rajčicama.
Kako u vlastitom domu uz pomoć dvije ribe i nekolicine drugih sastojaka stvoriti privid vrhunskog restorana? Uz pomoć ovog recepta, vrlo jednostavno! Nakon otvaranja pećnice, dobijete kompletan vrhunski ručak s prilogom. Što još čekate?
Brancin u pećnici s mladim krumpirom i mini rajčicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti brancina u pećnici s mladim krumpirom i mini rajčicama. - bijela riba (brancin (dva veća komada)), krumpir (mladog), komorač, ružmarin, lovorov list, češnjak, bijelo vino, mini rajčica (s peteljkama), maslinovo ulje, sol i papar, Ribe očistimo, operemo i osušimo kuhinjskom krpom. Zatim ih zarežemo nožem s obje strane, te iznutra i izvana začinimo solju i paprom. ; Mladi krumpir dobro operemo, narežemo na tanke ploške, komorač narežemo na trakice, te povrće stavimo u zdjelu i začinimo solju i paprom. ; Zatim na povrće natrgamo dvije grančice ružmarina, dodamo list lovora, nagnječene i neočišćene režnjeve češnjaka, prelijemo maslinovim uljem, ulijemo bijelo vino, izmiješamo sastojke i stavimo kratko na stranu da se sastojci mariniraju. ; Potom povrće premjestimo u lim za pečenje, ravnomjerno rasporedimo, na njega u dva reda složimo posteljice od mini rajčice s peteljkama, na njih položimo ribe i sve zajedno prelijemo preostalom marinadom. ; Tako pripremljene ribe i povrće stavljamo u pećnicu zagrijanu na 170°C na 30 minuta. Kada je riba pečena izvadimo je, a povrće stavimo pod gril, na 2-3 minute da se zapeče, te sve zajedno poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bijela riba, 1 kg brancin (dva veća komada)
- krumpir, 600 g mladog
- komorač, 1
- ružmarin, 3 grančice
- lovorov list, 1
- češnjak, 6 režnjeva
- bijelo vino, 150 ml
- mini rajčica, 400 g s peteljkama
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Ribe očistimo, operemo i osušimo kuhinjskom krpom. Zatim ih zarežemo nožem s obje strane, te iznutra i izvana začinimo solju i paprom.
- Mladi krumpir dobro operemo, narežemo na tanke ploške, komorač narežemo na trakice, te povrće stavimo u zdjelu i začinimo solju i paprom.
- Zatim na povrće natrgamo dvije grančice ružmarina, dodamo list lovora, nagnječene i neočišćene režnjeve češnjaka, prelijemo maslinovim uljem, ulijemo bijelo vino, izmiješamo sastojke i stavimo kratko na stranu da se sastojci mariniraju.
- Potom povrće premjestimo u lim za pečenje, ravnomjerno rasporedimo, na njega u dva reda složimo posteljice od mini rajčice s peteljkama, na njih položimo ribe i sve zajedno prelijemo preostalom marinadom.
- Tako pripremljene ribe i povrće stavljamo u pećnicu zagrijanu na 170°C na 30 minuta. Kada je riba pečena izvadimo je, a povrće stavimo pod gril, na 2-3 minute da se zapeče, te sve zajedno poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |