- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Avokado s bananama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti avokado s bananama.
Poslužite li svojim gostima ovu neodoljivu kombinaciju zelenog avokada i žute banane, budite sigurni da će nakon jednog podužeg “mmmmmm“ uslijediti pitanje: “Što je ovo? Odlično je!“ Pogledajte stoga kako oboriti goste s nogu...
Avokado s bananama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti avokado s bananama. - avokado, banana, vrhnje za šlag, limun, šećer u prahu, cimet, rum, maslac, Prije svega u zdjeli istučemo čvrsti šlag, pokrijemo ga i odložimo u hladnjak. ; Avokado pripremimo tako što odrežemo gornji dio s peteljkom, natrljamo s malo limunovog soka da ne oksidira, po dužoj strani, u krug, zarežemo nožem oko koštice i odvojimo ih okretanjem obje polovice u suprotnom pravcu. Polovicu na kojoj je ostala koštica položimo na krpu, na dlanu jedne ruke i oštrim nožem, odnosno njenom oštricom udarimo po koštici. Ako se nož zabio u košticu malo ga okrenemo kako bismo je oslobodili. Zatim polovice uzdužno zarežemo po kori, te povlačeći je s jednog kraja unatrag u vrpcama skidamo s mesnatog dijela ili koru ogulimo nožem. ; Odmah zatim sve mesnate dijelove narežemo na kockice i pokapamo limunovim sokom da ne potamne. ; U multipraktik stavimo 1/3 kockica avokada, dodamo cimet i šećer u prahu, ulijemo rum, dodamo jednu bananu i sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu. ; Zatim u tavi ugrijemo maslac, dodamo na ploške narezanu drugu bananu i pržimo dok malo ne omekšaju. ; Za to vrijeme u zdjeli pomiješamo tučeni šlag i smjesu od avokada i banane, te dobro izmiješamo sastojke. Potom u zdjelu dodamo preostali avokado narezan na kockice, sve zajedno nježno izmiješamo, poslužimo u prikladne čaše i nadjenemo prženim bananama.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- avokado, 2
- banana, 2
- vrhnje za šlag, 100 ml
- limun, 1
- šećer u prahu, 30 g
- cimet, 1/2 žličice
- rum, 20 ml
- maslac, 30 g
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega u zdjeli istučemo čvrsti šlag, pokrijemo ga i odložimo u hladnjak.
- Avokado pripremimo tako što odrežemo gornji dio s peteljkom, natrljamo s malo limunovog soka da ne oksidira, po dužoj strani, u krug, zarežemo nožem oko koštice i odvojimo ih okretanjem obje polovice u suprotnom pravcu. Polovicu na kojoj je ostala koštica položimo na krpu, na dlanu jedne ruke i oštrim nožem, odnosno njenom oštricom udarimo po koštici. Ako se nož zabio u košticu malo ga okrenemo kako bismo je oslobodili. Zatim polovice uzdužno zarežemo po kori, te povlačeći je s jednog kraja unatrag u vrpcama skidamo s mesnatog dijela ili koru ogulimo nožem.
- Odmah zatim sve mesnate dijelove narežemo na kockice i pokapamo limunovim sokom da ne potamne.
- U multipraktik stavimo 1/3 kockica avokada, dodamo cimet i šećer u prahu, ulijemo rum, dodamo jednu bananu i sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu.
- Zatim u tavi ugrijemo maslac, dodamo na ploške narezanu drugu bananu i pržimo dok malo ne omekšaju.
- Za to vrijeme u zdjeli pomiješamo tučeni šlag i smjesu od avokada i banane, te dobro izmiješamo sastojke. Potom u zdjelu dodamo preostali avokado narezan na kockice, sve zajedno nježno izmiješamo, poslužimo u prikladne čaše i nadjenemo prženim bananama.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:25minuta |