- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Gratinirane Jakobove kapice (školjke St. Jacques)
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane Jakobove kapice.
Trebate li nešto profinjeno za neku od nadolazećih ljetnih večera s prijeteljima, ovo će biti idealan uvod u fini obrok. U vrućim danima ovakva kombinacija je sigurna oklada, a k tome ove elegantne školjke jamče eleganciju koja će biti primijećena!
Gratinirane Jakobove kapice (školjke St. Jacques) - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane Jakobove kapice. - školjke jakobove kapice, rajčica (sjeckane), sir mozzarella, bosiljak (svježeg), sir ribanac, zelena salata, limun, maslinovo ulje, sol i papar, U zdjelu sa sjeckanom rajčicom, dodamo na trakice narezan svježi bosiljak, nekoliko kapi maslinovog ulja, začinimo solju i paprom, te izmiješamo sastojke. ; Školjke otvorimo tako što ih držimo sa zaobljenom stranom na dlanu, umetnemo otvarač za kamenice između polovica oklopa u blizini šarke i rastvorimo je. ; Pomoću žlice odvojimo meso od mišića ispod mesa u donjem oklopu. Meso izvadimo, a prstima odstranimo tamne organe. ; Zatim meso i i narančastu ikru isperemo pod hladnom vodom i narežemo na kockice. ; Oklope školjaka u kojima ćemo poslužiti školjke oribamo i prokuhamo u vodi 5 minuta. ; U zdjelu s mozzarellom narezanom na kockice dodamo narezano meso školjaka i dobro promiješamo. ; Zatim oklope školjaka nadjenemo žlicom smjese sa sjeckanom rajčicom, žlicom mješavine mozzarelle i mesa školjaka, te ih slažemo u lim za pečenje, kojem smo dno posipali slojem soli da se školjke tijekom pečenja ne preokrenu. ; Školjke posipamo s malo naribanog sira ribanca i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, pod gril, 10-ak minuta. ; Gratinirane školjke stavimo na par listova zelene salare, ukrasimo limunom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jakobove kapice, 6
- rajčica, 200 g sjeckane
- sir mozzarella, 120 g
- bosiljak, 8 listova svježeg
- sir ribanac, 80 g
- zelena salata
- limun
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu sa sjeckanom rajčicom, dodamo na trakice narezan svježi bosiljak, nekoliko kapi maslinovog ulja, začinimo solju i paprom, te izmiješamo sastojke.
- Školjke otvorimo tako što ih držimo sa zaobljenom stranom na dlanu, umetnemo otvarač za kamenice između polovica oklopa u blizini šarke i rastvorimo je.
- Pomoću žlice odvojimo meso od mišića ispod mesa u donjem oklopu. Meso izvadimo, a prstima odstranimo tamne organe.
- Zatim meso i i narančastu ikru isperemo pod hladnom vodom i narežemo na kockice.
- Oklope školjaka u kojima ćemo poslužiti školjke oribamo i prokuhamo u vodi 5 minuta.
- U zdjelu s mozzarellom narezanom na kockice dodamo narezano meso školjaka i dobro promiješamo.
- Zatim oklope školjaka nadjenemo žlicom smjese sa sjeckanom rajčicom, žlicom mješavine mozzarelle i mesa školjaka, te ih slažemo u lim za pečenje, kojem smo dno posipali slojem soli da se školjke tijekom pečenja ne preokrenu.
- Školjke posipamo s malo naribanog sira ribanca i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, pod gril, 10-ak minuta.
- Gratinirane školjke stavimo na par listova zelene salare, ukrasimo limunom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |