- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Tjestenina s repovima kozica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s repovima kozica.
Lagan i ukusan obrok koji će Vam svakako jednostavnošću pripreme olakšati ove vruće dane, ostavit će Vaše ukućane s trajnom željom za još jednim tanjurom. Dopustite im u tom slučaju još pokoji zalogaj, nije prekalorično!
Tjestenina s repovima kozica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s repovima kozica. - plodovi mora (morskih kozica, škampa ili gambora), tjestenina ((linguine n°15)), naranča, limun, češnjak, peršin (sjeckani), maslinovo ulje, sir ribanac, sol i papar, Prije svega repove kozica odvojili smo od glava i izvadili iz oklopa. ; U sjekač ulijemo sok od naranče i limuna, dodamo naribane korice naranče i limuna, očišćene režnjeve češnjaka, ulijemo maslinovo ulje i izradimo umak. ; Dobiveni umak ulijemo u tavu, dodamo očišćene repove kozica i kada zavrije kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Zatim umak popaprimo, dodamo sjeckani peršin, tjesteninu koju smo skuhali po uputama na pakiranju, posipamo naribanim sirom ribancem, dobro izmješamo i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- plodovi mora, 600 g morskih kozica, škampa ili gambora
- tjestenina, 500 g (linguine n°15)
- naranča, 1
- limun, 2
- češnjak, 4 režnja
- peršin, 1 žlica sjeckani
- maslinovo ulje, 120 ml
- sir ribanac, 100 g
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega repove kozica odvojili smo od glava i izvadili iz oklopa.
- U sjekač ulijemo sok od naranče i limuna, dodamo naribane korice naranče i limuna, očišćene režnjeve češnjaka, ulijemo maslinovo ulje i izradimo umak.
- Dobiveni umak ulijemo u tavu, dodamo očišćene repove kozica i kada zavrije kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.
- Zatim umak popaprimo, dodamo sjeckani peršin, tjesteninu koju smo skuhali po uputama na pakiranju, posipamo naribanim sirom ribancem, dobro izmješamo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |