- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Mediteranski lonac s plodovima mora i bobom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mediteranski lonac s plodovima mora i bobom.
Ovo je jedno od onih jela koje u samo jednom tanjuru zadovolji sva Vaša osjetila i dnevne potrebe organizma. Naći će se tu malo povrća, malo polodova mora i obilje finih začina. Da bi Vaš obrok bio potpun za desert si priuštite komad voća i ne morate brinuti za vitamine!
Mediteranski lonac s plodovima mora i bobom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti mediteranski lonac s plodovima mora i bobom. - škampi, školjke prnjavice, riba škarpina (file), bob (mladi), luk, češnjak, rajčica (sjeckane), limun, ljuta mljevena paprika, koncentrat rajčice, bijelo vino, peršin, mileram, maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega filet škarpine narežemo na komadiće veličine zalogaja, školjke očistimo, škampima odvojimo repove i očistimo ih, a od glava skuhamo temeljac. ; U zdjelu s mileramom protisnemo dva režnja češnjaka, začinimo solju i paprom i dobro izmiješamo. ; U lonac na zagrijano maslinovo ulje dodamo sjeckani luk, protisnemo režanj češnjaka, posolimo i pirjamo na laganoj vatri dok luk ne omekša. ; Zatim u lonac dodamo sjeckanu rajčicu, tri koluta limuna, mrvljenu ljutu papričicu, ulijemo bijelo vino i kada zavri povremeno miješajući kuhamo na laganoj vatri dvije, tri minute. ; Zatim ulijemo riblji temeljac, dodamo koncentrat rajčice i kada zavri dodamo meso škarpine, repove škampa, meso školjaka, mladi bob, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, po potrebi ulijemo malo vode, protresemo lonac, te kada zavri, na laganoj vatri kuhamo 10-ak minuta. ; Gotovo jelo stavimo u tanjure, svaki nadjenemo žlicom mješavine češnjaka i milerama, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- škampi, 400 g
- školjke prnjavice, 250 g
- škarpina, 250 g file
- bob, 100 g mladi
- luk, 1 glavica
- češnjak, 3 režnja
- rajčica, 250 g sjeckane
- limun, 1/2
- ljuta mljevena paprika, 1/4
- koncentrat rajčice, 1 žlica
- bijelo vino, 150 ml
- peršin, 2 žlice
- mileram, 200 g
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega filet škarpine narežemo na komadiće veličine zalogaja, školjke očistimo, škampima odvojimo repove i očistimo ih, a od glava skuhamo temeljac.
- U zdjelu s mileramom protisnemo dva režnja češnjaka, začinimo solju i paprom i dobro izmiješamo.
- U lonac na zagrijano maslinovo ulje dodamo sjeckani luk, protisnemo režanj češnjaka, posolimo i pirjamo na laganoj vatri dok luk ne omekša.
- Zatim u lonac dodamo sjeckanu rajčicu, tri koluta limuna, mrvljenu ljutu papričicu, ulijemo bijelo vino i kada zavri povremeno miješajući kuhamo na laganoj vatri dvije, tri minute.
- Zatim ulijemo riblji temeljac, dodamo koncentrat rajčice i kada zavri dodamo meso škarpine, repove škampa, meso školjaka, mladi bob, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, po potrebi ulijemo malo vode, protresemo lonac, te kada zavri, na laganoj vatri kuhamo 10-ak minuta.
- Gotovo jelo stavimo u tanjure, svaki nadjenemo žlicom mješavine češnjaka i milerama, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |