- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Salata od plodova mora s tikvicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od plodova mora s tikvicama.
Kad se živa u termometru podigne nebu pod oblake, nikome nije želja provoditi sate i sate za štednjakom. A opet... treba nešto pojesti... i to kvalitetno po mogućnosti... Tu na scenu stupa naša salata od plodova mora i tikvica – jednostavan i zdrav obrok za vrele ljetne dane.
Salata od plodova mora s tikvicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od plodova mora s tikvicama. - kozice ((očišćenih repova)), školjke prnjavice, tikvice, mini rajčica, bosiljak (svježeg), pasta od srdela, limun, maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega školjke smo očistili, a mini rajčice i tikvice smo narezali. ; U zdjelu s limunovim sokom ulijemo maslinovo ulje, dodamo pastu od srdela, na trakice narezane listove bosiljka, začinimo solju i paprom, te izmiješamo sastojke. ; U tavu, na vruće maslinovo ulje, dodamo narezane rajčice i tikvice i pržimo ih dok ne omekšaju. ; Pred kraj prženja povrće posolimo, dodamo protisnuti češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše povrće premijestimo u posudu za posluživanje. ; U tavu, na masnoću od prženja, ulijemo još malo maslinovog ulja, dodamo repove kozice i meso školjaka, te pržimo dvije do tri minute. ; Pržene repove kozice i meso školjaka stavimo preko prženog povrća, prelijemo pripremljenim preljevom, ohladimo u hladnjaku i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kozice, 16 morskih (očišćenih repova)
- školjke prnjavice, 16
- tikvice, 4
- mini rajčica, 100 g
- bosiljak, 8 listova svježeg
- pasta od srdela, 1 žlica
- limun, 1
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega školjke smo očistili, a mini rajčice i tikvice smo narezali.
- U zdjelu s limunovim sokom ulijemo maslinovo ulje, dodamo pastu od srdela, na trakice narezane listove bosiljka, začinimo solju i paprom, te izmiješamo sastojke.
- U tavu, na vruće maslinovo ulje, dodamo narezane rajčice i tikvice i pržimo ih dok ne omekšaju.
- Pred kraj prženja povrće posolimo, dodamo protisnuti češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše povrće premijestimo u posudu za posluživanje.
- U tavu, na masnoću od prženja, ulijemo još malo maslinovog ulja, dodamo repove kozice i meso školjaka, te pržimo dvije do tri minute.
- Pržene repove kozice i meso školjaka stavimo preko prženog povrća, prelijemo pripremljenim preljevom, ohladimo u hladnjaku i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |