- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Souvlaki (janjeći ražnjići) sa salatom tzatziki
U našem video receptu saznajte kako pripremiti souvlaki, janjeće ražnjiće sa salatom tzatziki.
Ako mislite da Grci samo lome tanjure, mi ćemo Vas razuvjeriti! Osim što ih lome, oni ih i pune svakojakim zanimljivim i ukusnim jelima, a jedno od njih je i souvlaki, tj. janjeći ražnjići. Poslužite ih zajedno s pokojom lepinjom i salatom tzatziki i dobit ćete pravi autentični grčki obrok!
Souvlaki (janjeći ražnjići) sa salatom tzatziki - U našem video receptu saznajte kako pripremiti souvlaki, janjeće ražnjiće sa salatom tzatziki. - janjetina (od buta (bez kosti)), svježa crvena paprika, svježa zelena paprika, limun, mažuran, ružmarin (mljevenog), origano (sušenog), bijelo vino, krastavac, kiselo vrhnje (punomasnog), jogurt (100 ml), češnjak, vinski ocat (bijelog), maslinovo ulje, sol i papar, U zdjelu naribamo očišćeni svježi krastavac, začinimo solju i paprom, ulijemo bijeli vinski ocat, kiselo vrhnje, jogurt, dodamo protisnuti češnjak, dobro izmiješamo i gotovu tzatziki salatu stavimo na stranu. ; Za to vrijeme janjetinu narežemo na jednake kocke, posolimo, ulijemo sok od limuna, bijelo vino, maslinovo ulje, dodamo mljeveni ružmarin, mažuran, dobro izmiješamo i zajedno sa salatom od krastavaca stavimo u hladnjak da odstoji preko noći. ; Odstajalo meso ocijedimo i naizmjence s očišćenim i narezanim paprikama nabijamo na ražnjiće. ; Ovako pripremljene ražnjiće stavimo u vruću tavu (koju smo premazali tankim slojem ulja) i pečemo sa svih strana 10-ak minuta. Pečene ražnjiće premjestimo na tanjur, posipamo origanom i poslužimo sa salatom tzatziki.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- janjetina, 750 g od buta (bez kosti)
- svježa crvena paprika, 1
- svježa zelena paprika, 1
- limun, 1
- mažuran, 1 žličica
- ružmarin, 1 žličica mljevenog
- origano, 1 žličica sušenog
- bijelo vino, 125 ml
- krastavac, 2
- kiselo vrhnje, 400 ml punomasnog
- jogurt, 100 ml 100 ml
- češnjak, 3 režnja
- vinski ocat, 10 ml bijelog
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu naribamo očišćeni svježi krastavac, začinimo solju i paprom, ulijemo bijeli vinski ocat, kiselo vrhnje, jogurt, dodamo protisnuti češnjak, dobro izmiješamo i gotovu tzatziki salatu stavimo na stranu.
- Za to vrijeme janjetinu narežemo na jednake kocke, posolimo, ulijemo sok od limuna, bijelo vino, maslinovo ulje, dodamo mljeveni ružmarin, mažuran, dobro izmiješamo i zajedno sa salatom od krastavaca stavimo u hladnjak da odstoji preko noći.
- Odstajalo meso ocijedimo i naizmjence s očišćenim i narezanim paprikama nabijamo na ražnjiće.
- Ovako pripremljene ražnjiće stavimo u vruću tavu (koju smo premazali tankim slojem ulja) i pečemo sa svih strana 10-ak minuta. Pečene ražnjiće premjestimo na tanjur, posipamo origanom i poslužimo sa salatom tzatziki.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |