- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Preliveni turski ćevapčići
U našem video receptu saznajte kako pripremiti prelivene turske ćevapćiće.
Znamo da ste navikli na ćevapčiće uz malo luka i kajmaka ili ajvara, ali zašto ne biste za promjenu kušali nešto drugačije? Mi Vam predlažemo tursku verziju ovog specijaliteta – ćevapčići preliveni jogurtom s malo luka i mente. Nije loše, zar ne?
Preliveni turski ćevapčići - U našem video receptu saznajte kako pripremiti prelivene turske ćevapćiće. - juneća vratina, juneća lopatica, luk, češnjak, krušne mrvice, jaje (1 jaje), slatka mljevena paprika, mineralna voda, jogurt, škrobno brašno, menta, mladi luk, sol i papar, Prije svega meso očistimo od žilica i opni, narežemo na jednake komadiće, stavimo u zdjelu, posolimo, dobro promiješamo, poklopimo tanjurom i stavimo u hladnjak na najnižu moguću temparaturu (ali iznad 0°C) na 24 sata. ; Odležano meso dva puta sameljemo u stroju za mljevenje mesa, nožem br. 4. ; Zatim meso premjestimo u zdjelu, začinimo solju i paprom, dodamo mljevenu crvenu papriku, protisnuti češnjak, krušne mrvice, jaje, sjeckani luk, ulijemo gaziranu vodu i dobro izradimo rukama. Dobivenu smjesu stavimo na stranu, da se sastojci prožmu. ; Za to vrijeme u visoku i usku posudu s jogurtom dodamo polovicu mladog luka narezanog na kolutiće, škrobno brašno i sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom. ; Od mesne smjese oblikujemo malo krupnije ćevape, stavimo ih u vruću tavu (koju smo premazali tankim slojem ulja) i ispečemo sa svih strana. ; Pečene ćevape premjestimo u zdjelicu, prelijemo pripremljenim preljevom od jogurta koji smo kratko prokuhali, posipamo preostalim kolutićima mladog luka, ukrasimo grančicom mente i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- juneća vratina, 250 g
- juneća lopatica, 250 g
- luk, 1 glavica
- češnjak, 2 režnja
- krušne mrvice, 1 žlica
- jaje, 1 1 jaje
- slatka mljevena paprika, 1/2 žličice
- mineralna voda, 35 ml
- jogurt, 500 ml
- škrobno brašno, 1 žlica
- menta, 1 grančica
- mladi luk, 1
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega meso očistimo od žilica i opni, narežemo na jednake komadiće, stavimo u zdjelu, posolimo, dobro promiješamo, poklopimo tanjurom i stavimo u hladnjak na najnižu moguću temparaturu (ali iznad 0°C) na 24 sata.
- Odležano meso dva puta sameljemo u stroju za mljevenje mesa, nožem br. 4.
- Zatim meso premjestimo u zdjelu, začinimo solju i paprom, dodamo mljevenu crvenu papriku, protisnuti češnjak, krušne mrvice, jaje, sjeckani luk, ulijemo gaziranu vodu i dobro izradimo rukama. Dobivenu smjesu stavimo na stranu, da se sastojci prožmu.
- Za to vrijeme u visoku i usku posudu s jogurtom dodamo polovicu mladog luka narezanog na kolutiće, škrobno brašno i sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom.
- Od mesne smjese oblikujemo malo krupnije ćevape, stavimo ih u vruću tavu (koju smo premazali tankim slojem ulja) i ispečemo sa svih strana.
- Pečene ćevape premjestimo u zdjelicu, prelijemo pripremljenim preljevom od jogurta koji smo kratko prokuhali, posipamo preostalim kolutićima mladog luka, ukrasimo grančicom mente i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |