- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Teleći ražnjići sa špinatom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleće ražnjiće sa špinatom.
Evo još jednog dokaza da se na ražnjiće ne mora nabadati samo meso! U ovom slučaju špinat ćete sakriti u mekani ovoj od telećih odrezaka, a kao šećer na kraju svoj ćete uradak preliti ukusnim umakom na bazi limuna koji će ražnjiće pretvoriti u nešto nesvakidašnje...
Teleći ražnjići sa špinatom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleće ražnjiće sa špinatom. - teleći odrezak, špinat, mileram, povrtna juha iz kocke ((temeljac)), limun, luk, češnjak, masline (zelenih), maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega očistimo, operemo i ocijedimo špinat. ; U zasebnu zdjelu stavimo mileram, dodamo povrtni temeljac i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Teleće odreske osušimo kuhinjskom krpom, ravnomjerno istučemo batom za meso, začinimo solju i paprom, te pokapamo sokom limuna. ; U tavu, na zagrijano maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, malo posolimo i pržimo dok ne omekša. ; Zatim dodamo protisnuti češnjak, ocijeđene listove špinata, malo popaprimo i na laganoj vatri pirjamo dok špinat ne omekša. ; Na radnu površinu stavimo pripremljene teleće odreske, te svaki do polovice nadjenemo pirjanim špinatom. ; Odreske savijemo u rolade, narežemo ih na valjke dužine pet centimetra i naizmjence s maslinama, nabadamo na dva paralelna ražnjića. ; Pripremljene ražnjiće stavljamo peći u tavu, s obje strane, po prilici 10-ak minuta. ; Pečene ražnjiće izvadimo kratko na stranu, u tavu ulijemo mješavinu povrtnog temeljca i milerama, po želji začinimo solju i paprom, vratimo ražnjiće i kada zavrije na laganoj vatri sve zajedno kuhamo još dvije do tri minute, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- teleći odrezak, 4
- špinat, 300 g
- mileram, 2 žlice
- povrtna juha iz kocke, 200 ml (temeljac)
- limun, 2
- luk, 1 glavica
- češnjak, 1 češanj
- masline, 100 g zelenih
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega očistimo, operemo i ocijedimo špinat.
- U zasebnu zdjelu stavimo mileram, dodamo povrtni temeljac i pjenjačom izmiješamo sastojke.
- Teleće odreske osušimo kuhinjskom krpom, ravnomjerno istučemo batom za meso, začinimo solju i paprom, te pokapamo sokom limuna.
- U tavu, na zagrijano maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, malo posolimo i pržimo dok ne omekša.
- Zatim dodamo protisnuti češnjak, ocijeđene listove špinata, malo popaprimo i na laganoj vatri pirjamo dok špinat ne omekša.
- Na radnu površinu stavimo pripremljene teleće odreske, te svaki do polovice nadjenemo pirjanim špinatom.
- Odreske savijemo u rolade, narežemo ih na valjke dužine pet centimetra i naizmjence s maslinama, nabadamo na dva paralelna ražnjića.
- Pripremljene ražnjiće stavljamo peći u tavu, s obje strane, po prilici 10-ak minuta.
- Pečene ražnjiće izvadimo kratko na stranu, u tavu ulijemo mješavinu povrtnog temeljca i milerama, po želji začinimo solju i paprom, vratimo ražnjiće i kada zavrije na laganoj vatri sve zajedno kuhamo još dvije do tri minute, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |