- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Krepka juha s topljenim sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krepku juhu s topljenim sirom.
Juhu se obično nepošteno svrstava u jela koja se konzumiraju samo u hladnijem dijelu godine pa ćemo joj ovim receptom odati zasluženu počast i smjestiti je u skupinu ljetnih obroka. Tu i tamo jako lijepo dođe tanjur tople juhe koja će Vašem tijelu vratiti izgubljenu energiju.
Krepka juha s topljenim sirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti krepku juhu s topljenim sirom. - mljeveno meso (miješanog), luk, koraba, češnjak, mediteranske trave, bijelo vino, topivi sir, peršin (sjeckani), maslinovo ulje, sol i papar, U lonac, na dvije žlice zagrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, očišćenu i na trakice narezanu korabu, protisnemo češnjak, malo posolimo i sve zajedno pirjamo dok povrće malo ne omekša. ; Zatim dodamo miješano mljeveno meso (koje smo nasjekli nožem na male komadiće), još malo začinimo solju i paprom, te sve zajedno pržimo, polagano miješajući, pazeći da meso previše ne usitnimo. ; Kada je isparila voda što ju je meso ispustilo, u lonac dodamo mediteranske trave, ulijemo bijelo vino, toliko vode da pokrije sastojke i na laganoj vatri kuhamo 15-ak minuta. ; Zatim u lonac dodamo topivi sir, sjeckani peršin, miješajući pričekamo da se sir potpuno rastopi i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mljeveno meso, 350 g miješanog
- luk, 2 glavice
- koraba, 300 g
- češnjak, 2 češnja
- mediteranske trave, 1 žličica
- bijelo vino, 250 ml
- topivi sir, 150 g
- peršin, 1 žlica sjeckani
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac, na dvije žlice zagrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, očišćenu i na trakice narezanu korabu, protisnemo češnjak, malo posolimo i sve zajedno pirjamo dok povrće malo ne omekša.
- Zatim dodamo miješano mljeveno meso (koje smo nasjekli nožem na male komadiće), još malo začinimo solju i paprom, te sve zajedno pržimo, polagano miješajući, pazeći da meso previše ne usitnimo.
- Kada je isparila voda što ju je meso ispustilo, u lonac dodamo mediteranske trave, ulijemo bijelo vino, toliko vode da pokrije sastojke i na laganoj vatri kuhamo 15-ak minuta.
- Zatim u lonac dodamo topivi sir, sjeckani peršin, miješajući pričekamo da se sir potpuno rastopi i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |