- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Salata od tjestenine s dagnjama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od tjestenine s dagnjama.
Nema bolje sezone za laganu morsku prehranu nego što je ljeto! Tjestenina je zahvalna namirnica kojom možete prehraniti čitavu vojsku gladnih, a kad je iskombinirate s dagnjama, stvorit će se red pred kuhinskim vratima!
Salata od tjestenine s dagnjama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od tjestenine s dagnjama. - tjestenina ((školjkice)), dagnje (očišćenih), češnjak, sjeckana rajčica, šećer, bosiljak, bijelo vino, čili papričica (mljevene), svježa zelena paprika, maslinovo ulje, balzamički ocat, sol, kajenski papar, U lonac stavimo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak i čim zamiriše dodamo sjeckanu rajčicu, šećer, sjeckani bosiljak, ulijemo bijelo vino, dodamo očišćene dagnje, začinimo solju i paprom, podlijemo sa 150 ml vode i kada zavrije, na laganoj vatri, kuhamo dok umak na pola ne reducira. ; Zatim reducirani umak kroz sito procijedimo u zdjelu, a dagnje premjestimo u zasebnu zdjelu i ostavimo da se ohlade. ; Za to vrijeme u zasebnom loncu, u dosta posoljene vrele vode, stavimo kuhati tjesteninu „al dente“. ; Gotovu tjesteninu ocijedimo, isperemo pod mlazom hladne vode i ostavimo da se ocijedi. ; U zdjelu s ohlađenim umakom, dodamo dvije žlice maslinovog ulja, žlicu balzamičkog octa, mljevenu čili papriku i sve zajedno izmiješamo pjenjačom. ; U zdjelu s ohlađenom tjesteninom dodamo dagnje, sjeckanu zelenu papriku, prelijemo pripremljenim preljevom, sve zajedno dobro izmiješamo i možemo poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 400 g (školjkice)
- dagnje, 350 g očišćenih
- češnjak, 2 češnja
- rajčica, 100 g sjeckana
- šećer, 1/2 žličice
- bosiljak, 10 listova
- bijelo vino, 150 ml
- čili papričica, 1/2 žličice mljevene
- svježa zelena paprika, 1
- maslinovo ulje
- balzamični ocat
- sol
- kajenski papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac stavimo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak i čim zamiriše dodamo sjeckanu rajčicu, šećer, sjeckani bosiljak, ulijemo bijelo vino, dodamo očišćene dagnje, začinimo solju i paprom, podlijemo sa 150 ml vode i kada zavrije, na laganoj vatri, kuhamo dok umak na pola ne reducira.
- Zatim reducirani umak kroz sito procijedimo u zdjelu, a dagnje premjestimo u zasebnu zdjelu i ostavimo da se ohlade.
- Za to vrijeme u zasebnom loncu, u dosta posoljene vrele vode, stavimo kuhati tjesteninu „al dente“.
- Gotovu tjesteninu ocijedimo, isperemo pod mlazom hladne vode i ostavimo da se ocijedi.
- U zdjelu s ohlađenim umakom, dodamo dvije žlice maslinovog ulja, žlicu balzamičkog octa, mljevenu čili papriku i sve zajedno izmiješamo pjenjačom.
- U zdjelu s ohlađenom tjesteninom dodamo dagnje, sjeckanu zelenu papriku, prelijemo pripremljenim preljevom, sve zajedno dobro izmiješamo i možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |