- Almo Čatlak
- 120 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Pavlova s nektarinama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pavlovu s nektarinama.
Kažu da je ova torta dobila ime prema balerini koja je nosila to prezime. Zašto, pitate se? Zato što je osvajala svojim vitkim stasom jednako kao što ova torta osvaja svojim laganim i osvježavajućim okusom. Za vruće ljetne dane kao stvorena je ova kombinacija sa slasnim nektarinama...
Pavlova s nektarinama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pavlovu s nektarinama. - nektarine, jaje, šećer, vanilin šećer, mlijeko, aroma ruma, vrhnje za šlag (biljnog podrijetla), vrhnje za šlag (životinjskog podrijetla), bademi, maslac, sol, Prije svega, lim za pečenje namažemo maslacem i obložimo papirom za pečenje. ; U dvije zasebne zdjele odvojimo bjelanjke od žutanjaka. Bjelanjcima dodamo prstohvat soli, te ručnim mikserom istučemo čvrsti snijeg (na pola miksanja, dodamo 150 g šećera i vanilin šećer). ; Dobivenu smjesu prebacimo na sredinu pripremljenog lima za pečenje i jednolično poravnamo u oblik kruga, debljine dva centimetra, te stavimo u pećnicu zagrijanu na 140°C i „sušimo“ 30-ak minuta. ; Za to vrijeme, u zdjelu sa žutanjcima dodamo mlijeko, preostali šećer, aromu ruma, stavimo iznad pare i pjenjačom ili ručnim mikserom izradimo jednoličnu pjenastu kremu. ; U zasebnu zdjelu stavimo vrhnja biljnog i životinjskog porijekla, istučemo čvrsti šlag, te ga pomiješamo sa smjesom od žutanjaka. ; Dobivenom kremom prekrijemo pavlovu i stavimo je u hladnjak da se ohladi. ; Ohlađenu kremu izvadimo iz hladnjaka, po njoj poslažemo očišćene i narezane nektarine, posipamo grubo sjeckanim bademima i možemo poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- nektarine, 200 g
- jaja, 3
- šećer, 200 g
- vanilin šećer, 1 vrećica
- mlijeko, 20 ml
- aroma ruma, 1
- vrhnje za šlag (biljnog podrijetla), 100 ml
- vrhnje za šlag (životinjskog podrijetla), 100 ml
- bademi, 40 g
- maslac, 10 g
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega, lim za pečenje namažemo maslacem i obložimo papirom za pečenje.
- U dvije zasebne zdjele odvojimo bjelanjke od žutanjaka. Bjelanjcima dodamo prstohvat soli, te ručnim mikserom istučemo čvrsti snijeg (na pola miksanja, dodamo 150 g šećera i vanilin šećer).
- Dobivenu smjesu prebacimo na sredinu pripremljenog lima za pečenje i jednolično poravnamo u oblik kruga, debljine dva centimetra, te stavimo u pećnicu zagrijanu na 140°C i „sušimo“ 30-ak minuta.
- Za to vrijeme, u zdjelu sa žutanjcima dodamo mlijeko, preostali šećer, aromu ruma, stavimo iznad pare i pjenjačom ili ručnim mikserom izradimo jednoličnu pjenastu kremu.
- U zasebnu zdjelu stavimo vrhnja biljnog i životinjskog porijekla, istučemo čvrsti šlag, te ga pomiješamo sa smjesom od žutanjaka.
- Dobivenom kremom prekrijemo pavlovu i stavimo je u hladnjak da se ohladi.
- Ohlađenu kremu izvadimo iz hladnjaka, po njoj poslažemo očišćene i narezane nektarine, posipamo grubo sjeckanim bademima i možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:120minuta |