- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Okruglice od tune u umaku od rajčica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti okruglice od tune u umaku od rajčica.
Iako ste na tunu najvjerojatnije navikli u obliku paštete ili kao dodatak sendvičima ili salatama, evo još jednog maštovitog načina kojim možete uvesti malo šarolikosti u svoj tjedni meni. Jednostavan umak od rajčice u kombinaciji s okruglicama od tune pravi je rujanski ručak!
Okruglice od tune u umaku od rajčica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti okruglice od tune u umaku od rajčica. - tuna iz konzerve, pasirana rajčica, tjestenina ((špageti)), slanutak (iz konzerve), bosiljak, krušne mrvice, jaje, limun, maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega, tunu ocijedimo i stavimo u zdjelu. ; Zatim u zdjelu dodamo sjeckani slanutak i bosiljak, krušne mrvice, jaje, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izradimo rukom dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. Gotovu smjesu ostavimo poklopljenu da odstoji 15-ak minuta. ; Zatim od smjese, između dlanova oblikujemo okruglice promjera četiri centimetara koje pržimo u tavi s neprijanjaućom površinom, na malo maslinovog ulja. ; Kada su okruglice gotove, u tavu ulijemo pasiranu rajčicu, dodamo nekoliko cijelih listova bosiljka, malo naribane korice limuna i sve zajedno na laganoj vatri kuhamo dok umak malo ne reducira. ; Za to vrijeme, po uputama na pakiranju, u dosta slane vode skuhamo tjesteninu. ; Gotove okruglice na kratko odložimo na toplo, gotovu tjesteninu ocijedimo, premjestimo u tavu s umakom od rajčice, izmiješamo i stavimo na tanjure. ; Na kraju na tjesteninu stavimo po nekoliko okruglica od tune i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tuna iz konzerve, 350 g
- pasirana rajčica, 500 g
- tjestenina, 400 g (špageti)
- slanutak, 50 g iz konzerve
- bosiljak, 10 listova
- krušne mrvice, 50 g
- jaje, 1
- limun, 1
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega, tunu ocijedimo i stavimo u zdjelu.
- Zatim u zdjelu dodamo sjeckani slanutak i bosiljak, krušne mrvice, jaje, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izradimo rukom dok ne dobijemo jednoličnu smjesu. Gotovu smjesu ostavimo poklopljenu da odstoji 15-ak minuta.
- Zatim od smjese, između dlanova oblikujemo okruglice promjera četiri centimetara koje pržimo u tavi s neprijanjaućom površinom, na malo maslinovog ulja.
- Kada su okruglice gotove, u tavu ulijemo pasiranu rajčicu, dodamo nekoliko cijelih listova bosiljka, malo naribane korice limuna i sve zajedno na laganoj vatri kuhamo dok umak malo ne reducira.
- Za to vrijeme, po uputama na pakiranju, u dosta slane vode skuhamo tjesteninu.
- Gotove okruglice na kratko odložimo na toplo, gotovu tjesteninu ocijedimo, premjestimo u tavu s umakom od rajčice, izmiješamo i stavimo na tanjure.
- Na kraju na tjesteninu stavimo po nekoliko okruglica od tune i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |