- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Tjestenina s pestom na sicilijanski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s pestom na sicilijanski način.
Sicilija nije samo centar događanja po pitanju Cose Nostre, ona je i izvor svakojakih zanimljivih i ukusnih recepata koje talijanske kuharice razvijaju već stoljećima. Srećom da biste do njih došli, nije potrebno putovati sve do juga Italije, mi Vam ovim receptom nudimo da zavirite u blago sicilijanske gastronomije.
Tjestenina s pestom na sicilijanski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s pestom na sicilijanski način. - tjestenina ((bavette no. 13)), bademi, bosiljak, sir percorino (naribanog), masline, mini rajčica, maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega, bademe stavimo u vrelu vodu i kuhamo 10-ak minuta da malo omekšaju te da se kožica odlijepi. Zatim bademe ocijedimo i ogulimo. ; U loncu s dosta slane i vrele vode, po uputama na pakiranju, stavimo kuhati tjesteninu. ; U multipraktik ulijemo 50 ml maslinovog ulja, dodamo svježe listove bosiljka (nekoliko manjih listova stavimo na stranu), prokuhane i oguljene bademe, naribani sir pecorino, iskoštene zelene masline, začinimo paprom, te sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu. ; U veliku zdjelu za posluživanje stavimo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, dodamo pripremljeni umak, sitno narezane mini rajčice, po želji još malo maslinovog ulja, izmiješamo sastojke, ukrasimo listićima bosiljka i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 300 g (bavette no. 13)
- bademi, 80 g
- bosiljak, 20 listova
- sir percorino, 25 g naribanog
- masline, 5 zelenih
- mini rajčica, 6
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega, bademe stavimo u vrelu vodu i kuhamo 10-ak minuta da malo omekšaju te da se kožica odlijepi. Zatim bademe ocijedimo i ogulimo.
- U loncu s dosta slane i vrele vode, po uputama na pakiranju, stavimo kuhati tjesteninu.
- U multipraktik ulijemo 50 ml maslinovog ulja, dodamo svježe listove bosiljka (nekoliko manjih listova stavimo na stranu), prokuhane i oguljene bademe, naribani sir pecorino, iskoštene zelene masline, začinimo paprom, te sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu.
- U veliku zdjelu za posluživanje stavimo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, dodamo pripremljeni umak, sitno narezane mini rajčice, po želji još malo maslinovog ulja, izmiješamo sastojke, ukrasimo listićima bosiljka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |