- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Špageti s rukolom i morskim kozicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti špagete s rukolom i morskim kozicama.
Mediteran Vam u svakom trenutku kao iz rukava može ponuditi uvijek nova i ukusna jela poput našeg današnjeg specijaliteta. Ovoj dosta blagoj kombinaciji neutralne tjestenine i nježnog okusa kozica nešto energičniju notu daje rukola. Malo sira i imate obrok “za prste polizati“!
Špageti s rukolom i morskim kozicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti špagete s rukolom i morskim kozicama. - tjestenina ((špageti)), repovi morskih kozica (očišćenih), mileram, rukola, parmezan (naribanog ), limun, sol i papar, U lonac s dosta slane i vrele vode, po uputama na pakiranju stavimo kuhati tjesteninu. ; Tri minute prije kraja dodamo očišćene repove morskih kozica i kada su gotovi ocijedimo tjesteninu i repove morskih kozica tako da sačuvamo malo vode od kuhanja. ; U veliku tavu ulijemo 100 ml vode od kuhanja tjestenine, dodamo mileram, kuhanu tjesteninu i morske kozice, ulijemo limunov sok, po želji začinimo solju i paprom, dodamo svježu očišćenu i opranu rukolu, naribani parmezan, kratko pomiješamo, stavimo na tanjure, posipamo naribanim parmezanom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 400 g (špageti)
- repovi morskih kozica, 400 g očišćenih
- mileram, 70 g
- rukola, 20 g
- parmezan, 30 g naribanog
- limun, 1
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac s dosta slane i vrele vode, po uputama na pakiranju stavimo kuhati tjesteninu.
- Tri minute prije kraja dodamo očišćene repove morskih kozica i kada su gotovi ocijedimo tjesteninu i repove morskih kozica tako da sačuvamo malo vode od kuhanja.
- U veliku tavu ulijemo 100 ml vode od kuhanja tjestenine, dodamo mileram, kuhanu tjesteninu i morske kozice, ulijemo limunov sok, po želji začinimo solju i paprom, dodamo svježu očišćenu i opranu rukolu, naribani parmezan, kratko pomiješamo, stavimo na tanjure, posipamo naribanim parmezanom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |