- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Brza tava sa svinjetinom i povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti brzu tavu sa svinjetinom i povrćem.
Kod mesara uvijek isto meso... zašto ovaj put dobru staru svinjetinu ne biste pripremili na nov način i tako si malo promijenili svakodnevicu? Povrće će ovoj omiljenoj vrsti mesa dati neočekivan obrat!
Brza tava sa svinjetinom i povrćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti brzu tavu sa svinjetinom i povrćem. - svinjetina (od karea bez kosti), maslac, luk, svježa žuta paprika, tikvice, kukuruz iz konzerve (mladog), vrhnje za kuhanje, vlasac (sjeckani), sol i papar, Od kotleta odvojimo kosti, meso narežemo na trakice, te začinimo solju i paprom. ; U tavi, na ugrijanom maslacu, pržimo meso dok voda što je meso ispusti ne ispari. ; Zatim meso izvadimo na stranu, a u tavu na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, na kockice narezanu tikvicu i papriku, te na laganoj vatri pirjamo 2-3 minute. ; Potom u tavu dodamo ocijeđen kukuruz iz konzerve, začinimo solju i paprom, promiješamo i povremeno miješajući pričekamo da se sastojci ugriju. Na kraju ulijemo vrhnje za kuhanje, te ostavimo da umak malo zgusne. ; Gotovo jelo rasporedimo na tanjure, posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svinjetina, 4 odreska od karea bez kosti
- maslac, 30 g
- luk, 1 glavica
- svježa žuta paprika, 1
- tikvice, 1
- kukuruz iz konzerve, 100 g mladog
- vrhnje za kuhanje, 200 ml
- vlasac, 1 žlica sjeckani
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Od kotleta odvojimo kosti, meso narežemo na trakice, te začinimo solju i paprom.
- U tavi, na ugrijanom maslacu, pržimo meso dok voda što je meso ispusti ne ispari.
- Zatim meso izvadimo na stranu, a u tavu na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, na kockice narezanu tikvicu i papriku, te na laganoj vatri pirjamo 2-3 minute.
- Potom u tavu dodamo ocijeđen kukuruz iz konzerve, začinimo solju i paprom, promiješamo i povremeno miješajući pričekamo da se sastojci ugriju. Na kraju ulijemo vrhnje za kuhanje, te ostavimo da umak malo zgusne.
- Gotovo jelo rasporedimo na tanjure, posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |