- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Sjeckano meso na ciriški način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti sjeckano meso na ciriški način.
Kad jednom probate ovo jelo, uvjerit ćete se u to da stanovnici Zuricha uistinu znaju što je dobra hrana. Ova kombincija blagih okusa svidjet će se bilo kome koga dopadne sreća da sjedne za Vaš stol.
Sjeckano meso na ciriški način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti sjeckano meso na ciriški način. - teleći odrezak, šampinjoni, luk, maslac, bijelo vino, slatko vrhnje, limun, peršin (sjeckanog), sol i papar, Teleće odreske narežemo na trakice, te začinimo solju i paprom. U tavi ugrijemo maslac, dodamo pripremljeno meso i kratko popržimo sa svih strana.; Zatim meso izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, malo posolimo i pržimo dok ne omekša. ; Potom u tavu dodamo očišćene i narezane šampinjone (veće šampinjone prerežemo na četvrtine, a manje na polovine) ulijemo bijelo vino, poklopimo i sve zajedno pirjamo 3-4 minute. ; Za to vrijeme od slatkog vrhnja za šlag istučemo polu čvrsti šlag. ; Sada u tavu vratimo prženo meso, dodamo sok polovice limuna, tučeni šlag, sjeckani peršin, po potrebi začinimo solju i paprom, te poslužimo s ciriškim Röstiem.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- teleći odrezak, 600 g
- šampinjoni, 250 g
- luk, 1/2 glavice
- maslac, 50 g
- bijelo vino, 125 ml
- slatko vrhnje, 200 ml
- limun, 1/2
- peršin, 1/2 žlice sjeckanog
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Teleće odreske narežemo na trakice, te začinimo solju i paprom. U tavi ugrijemo maslac, dodamo pripremljeno meso i kratko popržimo sa svih strana.
- Zatim meso izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, malo posolimo i pržimo dok ne omekša.
- Potom u tavu dodamo očišćene i narezane šampinjone (veće šampinjone prerežemo na četvrtine, a manje na polovine) ulijemo bijelo vino, poklopimo i sve zajedno pirjamo 3-4 minute.
- Za to vrijeme od slatkog vrhnja za šlag istučemo polu čvrsti šlag.
- Sada u tavu vratimo prženo meso, dodamo sok polovice limuna, tučeni šlag, sjeckani peršin, po potrebi začinimo solju i paprom, te poslužimo s ciriškim Röstiem.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |