- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Turska tava
Saznajte kako pripremiti tursku tavu u našem video receptu.
Čak da u naslovu i ne piše da se radi o turskom specijalitetu, sigurno biste po listi sastojaka zaključili iz kojeg nam podneblja stiže ovo zanimljivo jelo. Meso u s preljevom od jogurta i svježeg kravljeg sira jedna je od karakterističnih receptura kojima se može podičiti turska kuhinja.
Turska tava - Saznajte kako pripremiti tursku tavu u našem video receptu. - junetina (od buta), luk, blitva, češnjak, povrtna juha iz kocke ((temeljac)), leća (crvene), jogurt, kravlji sir (svježeg), limun, menta, maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega leću stavimo u vodu na pola sata da se namoči. ; Meso očistimo od kože i žilica, te narežemo na trakice. U tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo pripremljeno meso i ispržimo ga sa svih strana. ; Zatim meso začinimo solju i paprom, dodamo sjeckani luk i na laganoj vatri sve zajedno pržimo dok luk ne omekša. ; Potom u tavu dodamo očišćenu, opranu i na dva centimetra široke trakice narezanu blitvu, protisnuti češnjak, ocijeđenu crvenu leću, povrtni temeljac, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo 30-ak minuta. ; Za to vrijeme u zasebnu zdjelu stavimo svježi kravlji sir, dodamo jogurt, sjeckane listove mente, sok polovice limuna, začinimo solju i paprom, te dobro izmiješamo sastojke. ; Gotovo meso stavimo na tanjure, te prelijemo umakom od jogurta i svježeg kravljeg sira.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- junetina, 400 g od buta
- luk, 1 glavica
- blitva, 400 g
- češnjak, 2 češnja
- povrtna juha iz kocke, 400 ml (temeljac)
- leća, 120 g crvene
- jogurt, 150 g
- kravlji sir, 150 g svježeg
- limun, 1/2
- menta, 8 listova
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega leću stavimo u vodu na pola sata da se namoči.
- Meso očistimo od kože i žilica, te narežemo na trakice. U tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo pripremljeno meso i ispržimo ga sa svih strana.
- Zatim meso začinimo solju i paprom, dodamo sjeckani luk i na laganoj vatri sve zajedno pržimo dok luk ne omekša.
- Potom u tavu dodamo očišćenu, opranu i na dva centimetra široke trakice narezanu blitvu, protisnuti češnjak, ocijeđenu crvenu leću, povrtni temeljac, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo 30-ak minuta.
- Za to vrijeme u zasebnu zdjelu stavimo svježi kravlji sir, dodamo jogurt, sjeckane listove mente, sok polovice limuna, začinimo solju i paprom, te dobro izmiješamo sastojke.
- Gotovo meso stavimo na tanjure, te prelijemo umakom od jogurta i svježeg kravljeg sira.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |