- Almo Čatlak
- 35 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Palačinke sa suhim šljivama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti palačinke sa suhim šljivama.
Glavna karakteristika palačinki je da (iako imaju samo dvije strane), imaju tisuću lica! Ovaj recept s vinom i suhim šljivama pokazat će Vam nešto profinjenije lice palačinki, pa ovu slasticu slobodno možete staviti i pred izbirljive goste.
Palačinke sa suhim šljivama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti palačinke sa suhim šljivama. - mješavina za palačinke (gotove), suhe šljive, crno vino, cimet, klinčić, limun, šećer, škrobno brašno, ulje, menta (u listićima), U tavu stavimo šećer, ulijemo crno vino, dodamo koricu cimeta, 2-3 klinčića, malo naribane limunove korice i kada zavri, na laganoj vatri, kuhamo 10-ak minuta. Zatim u vino dodamo suhe šljive, te kuhamo još 10-ak minuta. ; Za to vrijeme, u tavi na malo zagrijanog ulja, od mješavine za palačinke ispečemo 8 komada po uputama na pakiranju i stavimo ih na stranu. ; Iz tavice s umakom izvadimo kuhane suhe šljive, koricu cimeta i klinčiće i ugasimo vatru. ; U još vreli umak dodamo škrobno brašno, dobro izmiješamo pjenjačom, pazeći da ne ostanu grudice, te dobiveni umak procijedimo kroz sito. ; Na tanjure, složimo palačinke, prelijemo ih umakom, na njih posložimo kuhane suhe šljive, ukrasimo listićem mente i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mješavina za palačinke, 300 g gotove
- suhe šljive, 150 g
- crno vino, 350 ml
- cimet, 1 korica
- klinčić, 3
- limun, 1
- šećer, 80 g
- škrobno brašno, 1/2 žličice
- ulje
- menta u listićima
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavu stavimo šećer, ulijemo crno vino, dodamo koricu cimeta, 2-3 klinčića, malo naribane limunove korice i kada zavri, na laganoj vatri, kuhamo 10-ak minuta. Zatim u vino dodamo suhe šljive, te kuhamo još 10-ak minuta.
- Za to vrijeme, u tavi na malo zagrijanog ulja, od mješavine za palačinke ispečemo 8 komada po uputama na pakiranju i stavimo ih na stranu.
- Iz tavice s umakom izvadimo kuhane suhe šljive, koricu cimeta i klinčiće i ugasimo vatru.
- U još vreli umak dodamo škrobno brašno, dobro izmiješamo pjenjačom, pazeći da ne ostanu grudice, te dobiveni umak procijedimo kroz sito.
- Na tanjure, složimo palačinke, prelijemo ih umakom, na njih posložimo kuhane suhe šljive, ukrasimo listićem mente i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:35minuta |